La Vall d'Uixó: L’Ajuntament de la Vall d’Uixó commemora el Dia Internacional de la Diversitat Funcional


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/191033_117368/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/191033_117368/2_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 28-11-2019
L’Ajuntament de la Vall d’Uixó commemora el Dia Internacional de la Diversitat Funcional

Membres de la Corporació Municipal han visitat aquest matí el CEIP Recaredo Centelles en commemoració del Dia Internacional de la Diversitat Funcional, que es celebra el pròxim 3 de desembre. L’Associació d’Usuaris de Gossos Guia de la Comunitat Valenciana ha realitzat classes teòriques i pràctiques per a l’alumnat de 5é i 6é de primària, que han pogut comprovar les dificultats a les quals s’enfronten les persones invidents en el seu dia a dia.

«Des de l’Ajuntament no només ens quedem amb la commemoració d’aquest dia, sinó que hem organitzat accions i programes al llarg de tot l’any, com la firma del Pacte Municipal d’Accessibilitat, campanyes de sensibilització o la Comissió d’Accessibilitat, que té lloc una vegada al mes i està composta per tècnics de l’ajuntament, regidors i associacions locals i d’altres municipis», explica la regidora de Serveis Socials, Marian Artero.

Demà a partir de les 12.00 hores, tindrà lloc al mercat més accions commemoratives pel Dia Internacional de la Diversitat Funcional, on s’instal·larà una carpa informativa i es realitzaran demostracions al públic.

«Hi ha persones que es troben diàriament amb barreres tant mentals com físiques, com podria ser un semàfor que no està adequat per a una persona invident», assenyala la regidora, qui destaca que la ciutadania hem d’entendre que les persones amb diversitat funcional «són persones perfectament normals que fan les coses de manera diferent al que està establert».


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana