La Vall d'Uixó: Emsevall aplica un ERTO a causa de la caiguda de 400.000 euros en ingressos pel tancament dels Coves de Sant Josep


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195081_120859/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | Economía | 18-04-2020
Emsevall aplica un ERTO a causa de la caiguda de 400.000 euros en ingressos pel tancament dels Coves de Sant Josep

La Conselleria d'Economia ha aprovat l'Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTE) presentat per l'empresa pública Emsevall, que gestiona els Coves de Sant Josep, la Piscina Municipal Coberta i el servei de neteja d'edificis municipals, per motius de força major davant l'actual situació excepcional d'emergència sanitària pel *Covid-19.

Aquesta decisió s'ha aplicat després de quantificar la pèrdua d'ingressos que s'ha produït en *Emsevall des de l'inici de l'Estat d'Alarma, que ascendeix a 400.000 euros. El conseller delegat de *Emsevall, Jorge García, ha explicat que “els Coves de Sant Josep són una de les principals fonts d'ingressos de l'Ajuntament i amb el seu tancament és molt difícil poder fer front al pagament de les nòmines dels treballadors i treballadores”.

El *ERTE afecta a 74 empleats i empleades de l'empresa pública i ha sigut pactat amb el comité d'empresa i els representants sindicals. Així, García ha agraït al personal “la seua comprensió i responsabilitat, perquè han entés la situació complicada per la qual travessem i que el primer és garantir la seua salut i la de les seues famílies”.

Tant els Coves de Sant Josep com la Piscina Municipal Coberta porten tancades des del 13 de març. Especialment en el cas del riu subterrani “ha coincidit amb l'inici de la temporada alta amb la Setmana Santa i Pasqua” i la previsió és que “no puguen obrir fins a un mes o un mes i mig després que altres recursos turístics, perquè caldrà seguir unes normes específiques per les seues característiques especials”.

Per això, l'Ajuntament de la Vall d'Uixó està en contacte permanent amb l'Institut Geològic i Miner d'Espanya (IGME) i l'Associació Internacional de Cuevas Turístiques (ISCA) “per a preparar el primer dia post-*coronavirus, en quan puguem obrir de nou el nostre principal atractiu turístic”. Encara que una vegada recuperada l'activitat “sabem que tardarem un temps a tornar a la normalitat, perquè el sector turístic serà dels més afectats”, ha indicat el regidor.

L'ERTO cobreix al 100% del personal de la Piscina Municipal Coberta i pràcticament al 100% dels Coves de Sant Josep (a excepció de dos treballadors de manteniment i la promotora, que gestiona l'atenció al client). En el cas del personal de neteja hi ha menys afectació, ja que encara que els col·legis i la majoria d'edificis municipals estan tancats, sí que es manté la neteja i desinfecció en els quals romanen oberts o amb serveis mínims, i s'ha reforçat en la Llar Sagrada Família.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana