La Vall d'Uixó: El PP proposa ampliar el perímetre de les terrasses per a rescatar a l'hostaleria


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195344_121094/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 07-05-2020
El PP proposa ampliar el perímetre de les terrasses per a rescatar a l'hostaleria

“Els nostres hostalers reclamen una acció contundent, eficaç i ràpida per a garantir que tots els negocis que van tancar el 14 de març tornaran a obrir la seua activitat a partir de la setmana vinent”. Així ho ha considerat la regidora del PP, Marga Marco, qui ha defensat hui la necessitat de facilitar al sector la possibilitat d'ampliar el perímetre de les terrasses suspenent temporalment les limitacions establides per l'ordenança municipal.
“Si només es permet una ocupació del 50% de les terrasses, demanem que des de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó es garantisca a tots els professionals que el sol·liciten l'estudi de l'ampliació de la seua terrassa per a garantir major nombre de clients en les oportunes condicions sanitàries establides”.
La mesura no és l'única que ha proposat el PP. Aquesta iniciativa se suma a una bateria d'accions que Marco ha descrit hui en llaures “a rescatar al sector de l'hostaleria que té una importància vital en l'economia del nostre municipi”. En aquest sentit, el PP ha sol·licitat la bonificació de la taxa de terrasses en un 90%, així com que se sol·licite al consorci de fems que la taxa que gira als comerços obtinga una bonificació del 50%.
Aquestes accions, que anirien dirigides a pimes i autònoms, es completen amb una línia d'ajudes directes “que faciliten liquiditat als qui el PSOE ha estat cobrant puntualment la quota d'autònoms malgrat que molts d'ells no han pogut facturar ni un sol euro des que es va decretar l'estat d'alarma”.
Així mateix, Marco també ha considerat prioritari convocar un pla de formació a hostalers i una guia de pautes que els permeta complir amb tota la normativa establida en el pla de desconfinamient. “Els nostres hostalers porten 54 dies amb la persiana tancada i signaran amb aquest un any negre, com molts altres sectors. És urgent garantir-los certitud i seguretat per a minimitzar els efectes negatius d'aquesta crisi. I malgrat que el PSOE segueix sense actuar, nosaltres seguim presentat mesures amb l'esperança que les apliquen”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana