La Vall d'Uixó: L'Ajuntament de la Vall d'Uixó deixa a les terrasses exemptes de la taxa per ocupació de la via pública i permetrà ampliar temporalment


 
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 07-05-2020
 

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha impulsat dues importants mesures econòmiques per al sector de l'hostaleria, un dels més afectats per la crisi de la Covid-19. Així, ha existit una especial sensibilitat "perquè som conscients de la complicada situació" per la qual estan passant els bars i restaurants i "de la importància d'aquesta activitat econòmica a la nostra ciutat", tal com ha expressat l'alcaldessa, Tania Baños.

La primera d'elles és l'exempció total de la taxa per ocupació de la via pública de les terrasses d'hostaleria per a aquest exercici 2020. Això suposa per a les arques municipals "un important esforç econòmic, però en aquests moments hem d'ajudar i estar al costat d'un dels sectors que més està patint les conseqüències de l'emergència sanitària pel *coronavirus, que ja és també econòmica i social".

A més de forma extraordinària i temporal també es permetrà l'ampliació de les terrasses per a pal·liar la reducció d'aforament. En aquelles terrasses en les quals siga possible, es permetrà augmentar l'espai mentre es respecten les mesures de seguretat i les distàncies entre taules i grups de taules que marca la normativa del Govern d'Espanya.

Baños ha explicat que la Policia Local i els tècnics competents "estudiaran la situació concreta de cada establiment", ja que cal continuar garantint l'accessibilitat, l'ús de voreres i el pas de vianants. Per això, "demanem col·laboració i comprensió, perquè per les condicions particulars de cada local no es podrà aplicar aquesta mesura a tots els establiments".

Per a sol·licitar l'estudi d'ampliació cal telefonar (de 9.00 a 14.00 hores) al 964690656 o al 675902970, indicant nom de l'establiment, nom del titular, adreça i telèfon de contacte. La Policia Local i els tècnics competents estudiaran cada cas i prendran la millor decisió dins de les circumstàncies descrites.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana