La Vall d'Uixó: L'Ajuntament de la Vall d'Uixó i Ashocas treballen conjuntament per a reactivar el sector hostaler


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195483_121213/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/5/195483_121213/2_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 14-05-2020
L'Ajuntament de la Vall d'Uixó i Ashocas treballen conjuntament per a reactivar el sector hostaler

L'Ajuntament ha escoltat les propostes de *Ashocas, la nova associació que aglutina a les empreses d'hostaleria de la província de Castelló. L'alcaldessa, Tania Baños, ha mantingut aquest matí una reunió telemàtica amb els seus representants i els ha donat l'enhorabona "per impulsar aquesta iniciativa i agrupar-se, perquè en moments com l'actual és important estar units i treballar de manera conjunta i coordinada".

Algunes de les accions reivindicades per *Ashocas fa unes setmanes ja han sigut resoltes, com l'exempció de la taxa per ocupació de la via pública amb terrasses. D'aquesta manera, els bars i restaurants no pagaran enguany aquest impost i a més tenen la possibilitat d'ampliar la seua terrassa de manera excepcional i temporal, per a pal·liar les limitacions d'aforament que es contemplen durant la desescalada per la *Covid-19.

Baños ha assenyalat que altres propostes estan en fase d'estudi, però que "sempre cal garantir la convivència veïnal", especialment en les zones on hi ha acumulació de bars i restaurants. Per a és fonamental "consensuar totes les mesures, per a reactivar el sector hostaler però vetlant pel respecte al descans dels veïns i veïnes".

D'altra banda, l'alcaldessa ha acollit amb interés la idea de crear un distintiu de bars i restaurants segurs "per a millorar la confiança de la clientela en aquesta situació en la qual cal minimitzar riscos i previndre". De fet, l'Ajuntament de la Vall d'Uixó ja està treballant, per exemple, en la digitalització de les cartes i menús perquè es puguen consultar a través de Codis *QR amb el telèfon mòbil del propi usuari o usuària.

En aquesta trobada s'ha destacat la importància que la relació municipal amb *Ashocas "no finalitze quan superem la situació d'emergència per la pandèmia" sinó que "puguem continuar tenint contacte per a treballar conjuntament en activitats beneficioses per a la nostra ciutat". A més ha posat en valor que la creació d'aquesta nova associació "ha provocat que el sector de l'hostaleria local es reagrupe i puguem tindre interlocutors en qualsevol qüestió relacionada", ha finalitzat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana