La Vall d'Uixó: L'Ajuntament dissipa els dubtes de l'ingrés de 2 hores d'una jove a la Llar Sagrada Família al març


 
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 11-09-2020
 

Els tres partits de l'oposició de La Vall d'Uixó han sol·licitat un ple extraordinari per a conéixer els motius pels quals una jove va ingressar durant dues hores en la Llar Sagrada Família.

Ahir mateix, a la vesprada, la primera tinenta d'alcalde va eixir al pas de la petició del ple extraordinari i per a dissipar els dubtes de l'actuació que es va dur a terme a principis del mes de març.

L'Ajuntament de la Vall va emetre el següent comunicat, sobre aquest tema:

"Davant els dubtes, rumors i alarma que tracten de crear els partits de l'oposició
(PP, Ciutadans i Vox) amb uns fets que van ocórrer fa sis mesos, en la tard-nit del 7 de març, la primera tinenta d'alcaldessa, Carmen García, ha explicat el succeït:

En aquesta data l'Estat d'Alarma encara no s'havia decretat i tampoc existia cap resolució ni restricció en l'accés a les residències de majors.

L'oposició ha demanat un ple extraordinari, que costarà més de 2.000 euros a l'Ajuntament, quan la mateixa García ha donat les explicacions oportunes als grups polítics i hui mateix ha comparegut públicament.

El 7 de març l'alcaldessa, Tania Baños, es trobava en el Parlament Europeu (Brussel·les) en viatge institucional, i Carmen García, com a primera tinenta d'alcaldessa, es va fer càrrec de la situació.

La Policia Local té coneixement de la situació de María Jesús, una jove de 19 anys que es troba perduda a la Vall d'Uixó i que està incapacitada totalment per una sentència del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 7 de Lliria i tutelada pel *IVASS (dependent de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives).

Al costat de la Policia Local, la primera tinenta d'alcaldessa realitza diverses gestions amb la Policia Autonòmica, Creu Roja, 016, Centre d'Atenció a la Dona, Jutjat de Guàrdia de Nules i el propi *IVASS, que decideix traslladar-la a un centre hospitalari.

La seua tutora legal del *IVASS transmet que necessita un marge de temps perquè María Jesús puga ser traslladada i, en aqueix moment, a les 22.00 hores, es pren de la decisió que romanga en la Llar Sagrada Família per a sopar i romandre supervisada per personal sanitari.

María Jesús en cap moment va tindre contacte amb els residents de la Llar Sagrada Família, que ja estaven ficats al llit.

A les 0.00 hores es persona una ambulància en la Llar Sagrada Família per a traslladar a María Jesús a l'Hospital de Lliria, cap a on ix finalment a les 0.15 hores.

Per tant, aquesta persona tan sols va passar dues hores en les dependències de la Llar Sagrada Família.

García ha reiterat que l'oposició coneix aquests fets i crea alarma amb la Covid-19 sis mesos després de manera miserable, ja que la realitat ha demostrat que la Llar Sagrada Família no ha tingut ni un sol contagi des de l'inici de la pandèmia.

No obstant això, es convocarà el ple extraordinari per a tornar a donar les explicacions oportunes.

Com a institució pública, l'Ajuntament de la Vall d'Uixó no pot deixar desemparada a una persona vulnerable i amb dificultats que està tutelada per la Conselleria. Ni legalment ni per humanitat".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana