La Vall d'Uixó: L'Ajuntament de la Vall d'Uixó signa un conveni amb Fepeval per a potenciar la competitivitat dels seus polígons industrials


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196752_122332/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/11/196752_122332/2_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 22-11-2020
L'Ajuntament de la Vall d'Uixó signa un conveni amb Fepeval per a potenciar la competitivitat dels seus polígons industrials

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó i la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval) han signat un conveni de col·laboració amb la finalitat de potenciar la competitivitat de les seues àrees empresarials. Per a aconseguir-ho, s'accionaran els recursos que ofereix la Llei 14/2018, de 5 de juny, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

Aquest conveni és finançat per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) i permetrà que Fepeval assessore l'Ajuntament per a iniciar els tràmits per a la creació d'una Entitat de Gestió i Modernització (EGM), una nova figura jurídica que és un dels eixos de la llei valenciana i que afavorirà la col·laboració públic-privada, incrementarà els serveis de valor afegit que augmenten la competitivitat de les empreses i ajudarà a professionalitzar la gestió de les àrees industrials.

L'alcaldessa, Tania Baños, ha destacat que amb la signatura d'aquest acord “iniciem un camí important per a la nostra ciutat, perquè suposarà un impuls per a la indústria local, el sector que més ocupació i riquesa genera”. Així, a través de la EGM s'agruparà les empreses “per a veure quines inversions són necessàries i planificar-les”.

Per això, es tracta d'un projecte “ambiciós” que permetrà “tindre un interlocutor amb les empreses dels polígons”. En aquest sentit, ha indicat que l'Ajuntament de la Vall d'Uixó “lidera per primera vegada els canvis necessaris per a millorar la nostra ciutat”. “El còmode seria no fer res perquè no afloraren els problemes existents, però volem un teixit industrial i empresarial fort i unit”, ha afegit.

Fepeval ja ha treballat en experiències d'èxit com la de Paterna, per la qual cosa aportarà “coneixement i experiència avalades en gestió d'àrees empresarials per a facilitar la implantació de plans de seguretat i emergència, plans de mobilitat, estudis socioeconòmics i eines de gestió”, ha explicat el seu gerent, Diego Romá.

Amb el treball a mitjà termini a més es pretén aconseguir la catalogació de la Vall d'Uixó com a Municipi Industrial Estratègic, una marca de qualitat per als ajuntaments compromesos amb l'excel·lència de les àrees industrials per a atraure inversió i que les empreses instal·lades guanyen visibilitat, millorant les seues dotacions i serveis.

Una vegada signat aquest conveni de col·laboració, el mes de desembre es realitzarà una reunió tècnica amb empreses dels polígons industrials i unes jornades finals en les quals també estaran presents tots els partits polítics amb representació municipal, així com tècnics i empresaris.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana