La Vall d'Uixó: La Conselleria d'Habitatge inicia les obres de rehabilitació d'elements comuns del grup Jesús Obrero de La Vall d'Uixó


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196755_122334/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 23-11-2020
La Conselleria d'Habitatge inicia les obres de rehabilitació d'elements comuns del grup Jesús Obrero de La Vall d'Uixó

La Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de la Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), ha iniciat les obres de rehabilitació dels elements comuns del grup d'habitatge públic Jesús Obrero de La Vall d'Uixó, amb una inversió total de 121.519 euros.

Aquesta actuació s'emmarca en els Plans d'Intervenció Integral Sostenible (PIINS) que la Generalitat està desenvolupant per a dignificar i millorar les condicions de determinats grups d'habitatge públic. Unes intervencions que es complementen amb mesures d'atenció social i normalització d'ocupació dels habitatges.

La irrupció de la COVID-19 va retardar la licitació de les obres. No obstant això, una vegada superats tots els tràmits administratius, les obres comencen hui. Concretament es desenvoluparan en un bloc de 16 habitatges de Jesús Obrero, amb quatre plantes i dos vestíbuls.

Els treballs se centraran principalment en la reparació de façanes, cobertes i elements estructurals (lloses d'escales, forjats de sostre de zones humides, reforç de bigues i cairats i reparació llindes); fusteries (substitució de pavés danyat, porta del quart de comptadors de l'aigua i dels vestíbuls).

També es renovarà la instal·lació elèctrica de vestíbuls i escala, així com els telefonets i les unitats interiors. Se substituiran les baixants en galeries i es repararan les instal·lacions del quart de comptadors d'aigua.

El director general de *EVha, Alberto Aznar, ha destacat la importància que tenen aquestes actuacions ja que suposaran "un benefici substancial per als residents d'aquests habitatges, augmentarà el confort i millorarà la seua qualitat de vida". En aquest sentit, ha recordat que en breu també està previst l'inici de les obres d'un altre pla d'intervenció en la Vall d'Uixó, concretament en el grup La *Moleta II, amb una inversió total prevista de 192.003 euros.

Així mateix, ha plantejat la necessitat de dur a terme polítiques de rehabilitació, enteses com "una fórmula per a regenerar no sols habitatges, exigències constructives i sostenibles, al mateix temps que s'ajuda a estimular un sector productiu tan important com és el de la construcció".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana