La Vall d'Uixó: La Vall d'Uixó tracta de recuperar les restes de Joaquín Marco Tur, l'alcalde socialista afusellat després de la guerra civil


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196789_122366/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/11/196789_122366/2_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 29-11-2020
La Vall d'Uixó tracta de recuperar les restes de Joaquín Marco Tur, l'alcalde socialista afusellat després de la guerra civil

L'alcaldessa de la Vall d'Uixó i diputada provincial de Memòria Històrica, Tania Baños, ha acompanyat a Ana Marco Valls, filla de Joaquín Marco Tur, en la realització de les gestions per a recuperar les restes del seu pare, l'alcalde socialista de la Vall d'Uixó que va ser afusellat després de la guerra civil i que es troba en una de les fosses comunes del Cementeri de Castelló.

Joaquín Marco Tur era espardenyer i va ser alcalde socialista de la Vall d'Uixó en 1937. Finalitzada la guerra civil va ser detingut amb 37 anys, a l'abril de 1939, sent condemnat a mort en Consell de Guerra celebrat a Castelló el 20 de febrer de 1949. Va ser afusellat el 21 d'agost d'aqueix any per les forces del règim franquista.

Les exhumacions en el Cementeri de Castelló s'estan realitzant gràcies a la Diputació, l'Ajuntament de Castelló i la Generalitat Valenciana i a la col·laboració del Grup per la Recerca de la Memòria Històrica de Castelló. La previsió és que l'any vinent puga realitzar-se una nova fase, en la qual es recuperarien les restes de Joaquín Marco *Tur, una vegada realitzada l'extracció d'ADN a la seua filla per a poder identificar-los i traslladar-los a la Vall d'Uixó.

En la visita al Cementeri de Castelló també van estar presents el president del PSOE de la Vall d'Uixó, Josep Tur, la secretària d'organització, Zaida Moreno, i els sotssecretaris Javier Ferreres i José Vicente Andrés.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana