La Vall d'Uixó: L'Ajuntament de la Vall d'Uixó assessorarà la Conselleria d'Habitatge per a replicar la Xarxa Xaloc


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197446_122902/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 18-02-2021
L'Ajuntament de la Vall d'Uixó assessorarà la Conselleria d'Habitatge per a replicar la Xarxa Xaloc

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó, juntament amb les mancomunitats de l'Alcoià i de la Ribera i els municipis de Gandia i *Dènia, orientaran a la Conselleria d'Habitatge sobre la Xarxa Xaloc. L'objectiu és que des de la Generalitat Valenciana es replique i implant el model instaurat a la nostra ciutat perquè arribe a tots els pobles valencians.

La regidora d'Habitatge de la Vall, Carmen García, ha afirmat que “portem mesos estudiant el problema d'habitatge del nostre municipi degut a l'escassa oferta, l'alt preu del lloguer i la poca accessibilitat juvenil”. Per això segons García és important “mobilitzar habitatges buits que són propietat de la banca per a posar-les en el mercat del lloguer”.

Per això, des de la Regidoria s'ha iniciat una ronda de contactes amb diverses entitats bancàries amb diverses propostes. La regidora d'Habitatge ha assenyalat que d'arribar a acords “l'ajuntament gestionaria gratuïtament el parc d'habitatge dels bancs a través de la Xarxa Lloguer i tramitaria ajudes al lloguer per als arrendataris.

Així doncs, “totes les persones interessades a llogar poden fer-ho a través de l'Oficina d'Habitatge” ha afirmat García. D'altra banda, la Conselleria ha adquirit 4 habitatges per a incorporar-les al parc públic ja existent i oferir-les en lloguer social. Per tant, aquestes 4 noves se sumen a les 102 fins ara disponibles en els barris de la Moleta i Jesús Obrero.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana