La Vall d'Uixó: La Vall d'Uixó millorarà la pressió de l'aigua del barri Colònia Segarra


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/3/197705_123107/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/3/197705_123107/2_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 30-03-2021
La Vall d'Uixó millorarà la pressió de l'aigua del barri Colònia Segarra

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó optimitzarà el subministrament d'aigua als veïns i veïnes del barri Colònia Segarra de la localitat gràcies als treballs de millora de la xarxa d'aigua potable que la institució està duent a terme en la zona de la mà de *Facsa, empresa concessionària d'aquest servei.

Aquestes labors, que conclouran en els pròxims dies, comprenen la instal·lació de noves connexions en les canonades existents que faran possible una distribució òptima de pressions en la xarxa, així com un control dels volums d'aigua subministrats molt més precís.

Les noves connexions comprenen tant l'execució de treballs d'obra civil -com ara l'excavació i reposició de rases o la construcció d'arquetes enterrades- com la instal·lació de noves canalitzacions, i nous elements en la xarxa d'aigua potable -com a vàlvules de seccionament, vàlvules de regulació de pressió i comptadors de control-.

Així mateix, *Facsa realitzarà la integració de la vàlvula reguladora de pressió i el comptador d'aigua en el telecomandament del proveïment mitjançant la instal·lació i posada en marxa d'una estació de telecontrol, amb mòdem de comunicacions GPRS. Aquesta farà possible el monitoratge remot de les dades de control i funcionament de la instal·lació, així com la gestió d'anomalies que es puguen produir en la xarxa.

Amb l'execució d'aquesta nova actuació, que facilita la detecció precoç de fugides, l'Ajuntament de la Vall d'Uixó i *Facsa continuen avançant en la implementació de solucions enfocades a millorar els indicadors d'eficiència i sostenibilitat del servei de proveïment d'aigua del municipi.
L'alcaldessa, Tania Baños, ha destacat que la implantació de “la tecnologia capdavantera en el sector i la renovació de la xarxa ens farà ser més eficients i donarà una solució als problemes de pressió insuficient que pateixen algunes zones del barri, sobretot en les cotes més altes o en les hores de punta de consum, com ens han demandat els veïns i veïnes”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana