La Vall d'Uixó: Les festes patronals de Sant Vicent Ferrer s'adapten a la pandèmia


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197756_123153/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 04-04-2021
Les festes patronals de Sant Vicent Ferrer s'adapten a la pandèmia

Per segon any consecutiu, les festes patronals de Sant Vicent Ferrer de la Vall d'Uixó no podran celebrar-se com és habitual a causa de la pandèmia de la Covid-19. “L'any passat es van suspendre i aquesta edició ha hagut d'adaptar-se a les restriccions sanitàries”, tal com han explicat l'alcaldessa, Tania Baños, i el president, Carlos García, que han presentat la programació públicament, acompanyats del director general de la Caixa *Sant Vicent, Alberto Almazán.

El 90% de les activitats previstes entre el 9 i el 18 d'abril seran en línia i tan sols s'han programat tres actes presencials en el Teatre Municipal Carmen Tur, que compliran totes les mesures d'aforament, seguretat i prevenció. Tal com ha assenyalat García, es tracta de la Gala Lírica, el lliurament dels premis Vicentets i dels premis de poesia i la Nit d’Albaes “dedicada especialment als col·lectius que han estat en primera línia contra la Covid-19”.

A més es dispararà un castell de focs artificials des de diversos punts, en horari de toc de queda per a garantir que no hi haja presència de públic. El president també ha destacat l'estrena en línia del documental Tornarem, dirigit per Mar Navarro, que narra “d'una forma molt emotiva com ens va afectar l'any passat la pandèmia i la suspensió de les festes a pocs dies del seu inici i amb tot preparat”.

L'alcaldessa ha mostrat el “suport municipal” a les festes patronals de *Sant Vicent Ferrer, amb la col·laboració en l'organització i impuls d'activitats com el 5K Virtual o el *Sorteig de l’*Estalvi de la Caixa Sant Vicent de 7.000 euros en bons per a gastar en el comerç local, entre altres. I també la contribució econòmica de l'Ajuntament “als actes relacionats amb sectors festius, com la pirotècnia o les floristeries”.

El desig final compartit ha sigut que l'any vinent “puguem celebrar amb normalitat les festes patronals de Sant Vicent Ferrer, tornant als carrers i recuperant les nostres tradicions i la nostra cultura”. No obstant això, enguany el format s'ha adaptat a les circumstàncies “perquè no volíem renunciar a portar l'alegria de les festes al poble”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana