La Vall d'Uixó: Mans Unides adapta el sopar de la fam a un esdeveniment virtual a causa de la pandèmia


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/4/197774_123169/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 09-04-2021
Mans Unides adapta el sopar de la fam a un esdeveniment virtual a causa de la pandèmia

L'ONG Mans Unides s'ha reinventat enguany organitzant el sopar de la fam de manera virtual per a adaptar-se a la situació de la pandèmia. L'esdeveniment que se celebra any rere any és una cita marcada en el calendari per a milers de vallers i valleres. Anualment la recaptació del sopar de pa amb oli i tomaca va íntegra al finançament de projectes de l'ONG en països subdesenvolupats, per la qual cosa aquest també és l'objectiu enguany malgrat les circumstàncies sanitàries.

Des de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó, la regidora de Serveis Socials, Marian Artero, ha manifestat que aquest sopar "realitza la funció conscienciar als ciutadans sobre la realitat de moltes zones del món". Arter ha destacat que com tots els anys "el més important no és el sopar en si, sinó el fet de poder col·laborar econòmicament per a millorar la vida, l'educació i la higiene de centenars de persones".

Fina Fernández, presidenta de Mans Unides, ha animat a "tots els vallers i valleres a sopar pa amb tomaca i oli" el dia 18 d'abril. A més, ha afegit que serà "un sopar molt participatiu com tots els anys". Per part seua, Cristina Corredera, membre de l'associació, ha especificat que enguany la recaptació anirà íntegra "per a desenvolupar projectes amb els joves i dones de la zona de l'altiplà de Guatemala". En total es beneficiarà a 700 famílies i més de 3.500 persones.

L'esdeveniment es podrà seguir des de casa a través de les xarxes socials i de les televisions locals. Des de Mans Unides han agraït "la col·laboració desinteressada de totes les entitats i negocis que col·laboren en aquest sopar virtual que comptarà "amb moltes sorpreses i regals". Per a finalitzar, han volgut fer un esment especial "als comerços de la ciutat, els qui malgrat la situació econòmica s'han bolcat a ajudar com fan totes les edicions".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana