La Vall d'Uixó: Martínez Dalmau signa un conveni per a cedir el dret de tanteig per a la compra d'habitatges a la Vall d'Uixó


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197883_123268/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 05-05-2021
Martínez Dalmau signa un conveni per a cedir el dret de tanteig per a la compra d'habitatges a la Vall d'Uixó

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i l'alcaldessa de la Vall *dUixó, Tania Baños, han signat hui un conveni per a la cessió de dret de tanteig i retracte que permetrà a l'Ajuntament adquirir habitatges per a atendre les necessitats residencials del municipi.

Martínez Dalmau ha declarat que "gràcies el tanteig i retracte es posa a la disposició dels ajuntaments i altres entitats locals un mecanisme jurídic que permet crear o ampliar, com és l'en el cas de la Vall d'Uixó, un parc públic que atenga les necessitats de les persones, especialment aquelles que viuen en situació de vulnerabilitat social".

El vicepresident ha afirmat que la participació dels ajuntaments en les polítiques d'habitatge és "clau perquè són ells els que estan més prop del problema i poden oferir una resposta més ràpida i adequada". En aqueix sentit, ha destacat que la Vall d'Uixó és "un municipi aliat en les polítiques d'habitatge", una cosa fonamental en l'Estat de Benestar.

Amb la signatura d'aquest conveni, la Vall d'Uixó pot accedir a la partida de deu milions que la Conselleria té reservada per a ajudar a aquells municipis amb voluntat de crear o ampliar el seu parc públic.

El vicepresident ha explicat que els habitatges que s'adquirisquen a través del tanteig i retracte es qualificaran de protecció oficial amb caràcter permanent, "la qual cosa proporciona una tranquil·litat als seus residents". Mitjançant aquest sistema, la Generalitat es reserva l'adquisició preferent si iguala les condicions que ofereix el comprador.

Una altra dels avantatges sobre la cessió del dret als ajuntaments és que s'assegura una gestió més eficient de proximitat del parc públic, ja que són els serveis socials municipals els més pròxims a la gent i als quals primer acudeixen quan tenen dificultats per a accedir a un habitatge.

Martínez *Dalmau ha assegurat que la Comunitat "està a l'avantguarda de les polítiques d'habitatges a Espanya i en aqueix camí seguirem".

D'altra banda, el vicepresident i l'alcaldessa de la Vall d'Uixó han signat un altre conveni per a la posada en marxa d'una oficina de la xarxa *Xaloc de finestreta única en habitatge, rehabilitació d'edificis i regeneració urbana. Una oficina que acosta els serveis als ciutadans i a la qual Vicepresidència Segona destina aquest any 69.439 euros.

L'alcaldessa de la Vall d'Uixó ha agraït a la Conselleria que "inicie normes i lleis que donen dignitat a la gent" i ha assegurat que, gràcies al conveni de tanteig, "ampliarem el nostre parc d'habitatges per a donar cobertura a les persones que necessiten aquest impuls".

Regeneració urbana
Posteriorment, Martínez *Dalmau i Baños han visitat les obres que la Conselleria, a través de la *Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl (EVha), està executant les obres de regeneració dels elements comuns dels edificis situats en la plaça de la *Moleta número 4 (torre) i el bloc dels patis número 5, 6 i 7. El cost total de l'actuació és de 254.100 euros.

En la visita han estat acompanyats per la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena *Azcárraga, i el director general de *EVha, Alberto Aznar.

Aquesta actuació s'emmarca en els Plans d'Intervenció Integral Sostenible (PIINS) que la Generalitat està desenvolupant per a dignificar i millorar les condicions de determinats grups d'habitatge públic. Unes intervencions que es complementen amb mesures d'atenció social i normalització d'ocupació dels habitatges.

Els treballs se centren en la millora de l'estructura, façanes, cobertes, impermeabilització de balcons, adequació de reixes i baranes, substitució de baixants en les galeries i reparació de les fugides de la cambra sanitària. Quant als vestíbuls i escales, se substituiran les bústies i els esglaons clivellats i es renovarà la instal·lació elèctrica i dels *telefonillos. També se substituiran les portes d'accés a coberta i les dels quarts de comptadors.

La Conselleria també treballa en les obres de rehabilitació dels elements comuns realitzades en el grup de 16 habitatges Jesús *Obrero, amb una inversió total de 139.150 euros.

Finalment, Martínez *Dalmau ha destacat l'esforç inversor que la Conselleria d'Habitatge està realitzant per dignificar el parc públic de la Comunitat i concretament el de la Vall *dUixó, on en total s'ha invertit entorn d'un milió d'euros.

A més de les obres de regeneració, també s'han adquirit en el municipi cinc habitatges per valor de 296.348 euros, s'han destinat 13.271 euros en ajudes d'emergència per a atendre famílies a causa de la crisi de la COVID-19 i s'han invertit 69.439 euros l'oficina d'habitatge *Xaloc.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana