La Vall d'Uixó: Baños: 'Hem transformat la Vall d'Uixó i hem posat a les persones en el centre de les polítiques'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198186_123540/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 17-06-2021
Baños: 'Hem transformat la Vall d'Uixó i hem posat a les persones en el centre de les polítiques'

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha celebrat aquesta vesprada la cinquena edició del ple de debat sobre l'estat de la ciutat, una iniciativa promoguda per l'equip de govern (format per PSPV-PSOE, EU i Compromís) la passada legislatura per transparència i per a rendir comptes tant als partits de l'oposició com a la ciutadania en general.

L'alcaldessa, Tania Baños, i els tinents d'alcaldessa, Carmen García i Fernando Daròs, han defensat el projecte de ciutat “iniciat fa sis anys” i que “ha transformat i modernitzat la Vall”. Així mateix, s'ha posat “a les persones en el centre de les polítiques” i s'està treballant “per la ciutat que volem per als pròxims 30 anys”.

L'últim any “ha sigut molt dur” i “hem hagut de prendre decisions complicades”. Però la prioritat ha sigut la gestió de la pandèmia, especialment amb el blindatge de la residència de majors Llar Sagrada Família, en la qual s'han produït 0 contagis i 0 morts de Covid-19 “gràcies al gran esforç econòmic i de personal per a protegir els nostres majors”.

En la sessió plenària s'ha anunciat que es destinaran 180.000 euros addicionals a ajudes directes per a l'hostaleria, el sector que es va veure obligat a tancar per la pandèmia. Aquesta quantitat se suma als 700.000 euros per a ajudar als sectors més afectats per les restriccions, dels quals 420.000 euros ja s'han pagat en una primera fase.

També s'ha donat a conéixer la pròxima signatura d'un conveni de col·laboració amb la Diputació de Castelló per a millorar l'accessibilitat del Paratge i els Coves de Sant Josep. Així mateix, l'Ajuntament iniciarà un estudi i la redacció del projecte de remodelació integral de la piscina d'estiu per a reobrir-la en l'estiu de 2022.

D'altra banda, l'Ajuntament de la Vall d'Uixó ja està en converses amb la Conselleria per a licitar la redacció del projecte d'execució del pont de connexió entre els polígons industrials Belcaire i Mesquita, la qual cosa possibilitarà l'ampliació del sòl industrial amb el desenvolupament de Belcaire C perquè puguen instal·lar-se noves empreses.

Les converses amb la Generalitat Valenciana també faran possible la imminent delegació de competències per a la construcció del nou col·legi Rosario Pérez, per al que l'oficina tècnica municipal ja està elaborant el projecte. Així mateix, es preveu l'inici dels tràmits perquè la Conselleria assumisca la gestió de la Llar Sagrada Família.

Cal recordar que en l'últim any s'ha iniciat l'ampliació del Centre de Salut I per a transformar-lo en un centre d'especialitats, s'ha escomés l'obra del carrer Xacó per a millorar la unió entre el Carbonaire i el centre de la ciutat, s'ha aconseguit la cinquena aula d'infantil 2 anys, s'ha finalitzat el passeig per als vianants fins a Alfondeguilla i en els pròxims mesos es durà a terme la reforma del Teatre Municipal i del Jutjat de pau.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana