La Vall d'Uixó: L'Ajuntament de la Vall d'Uixó inicia un pla per a reduir la temporalitat laboral i adaptar-se a la norma europea


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/7/198364_123691/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 21-07-2021
L'Ajuntament de la Vall d'Uixó inicia un pla per a reduir la temporalitat laboral i adaptar-se a la norma europea

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha iniciat l'elaboració d'un Pla de Consolidació i Estabilització de l'Ocupació, amb l'objectiu de “reduir la interinitat laboral al 8% que obliga la Unió Europea” i que és “un requisit indispensable per a poder rebre subvencions o ajudes”, tal com ha explicat la regidora de Recursos Humans, Zaida Moreno.

Actualment la taxa de temporalitat en plantilla municipal és del 42%, unes 100 persones. Per això, la regidora s'ha reunit amb els representants sindicals de l'Ajuntament i amb els treballadors i treballadores que es troben en aquesta situació “per a explicar-los de primera mà com serà el procés i el calendari”, mostrant així “sensibilitat pel personal que forma part d'aquesta casa des de fa molts anys”.

Aquesta iniciativa arriba després de l'acord aconseguit a nivell nacional entre el Govern d'Espanya i els sindicats per a reduir la temporalitat i la precarietat i estabilitzar les plantilles en l'administració pública. El Decret llei marca un límit de tres anys per a aconseguir aquest objectiu, per la qual cosa el 31 de desembre de 2024 ha d'estar complida la consolidació.

Per a aconseguir-ho, Moreno ha detallat que el 31 de desembre de 2021 l'Ajuntament de la Vall d'Uixó tindrà llista l'oferta pública de consolidació, a la fi de 2022 s'hauran publicat totes les convocatòries i en 2023 i 2024 es realitzaran els processos selectius, encara que els primers podrien ja celebrar-se al llarg de 2022 per a agilitar el pla.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana