La Vall d'Uixó: La Biblioteca Municipal gana el primer premi del Concurs d'Animació a la Lectura 2021


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/11/199124_124399/1_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 21-11-2021
La Biblioteca Municipal gana el primer premi del Concurs d'Animació a la Lectura 2021

La Biblioteca Municipal Mª Dolores García Sánchez de la Vall d'Uixó ha obtingut el primer premi del Concurs d'Animació a la Lectura 2021 (Premi María Moliner), convocat per la Subdirecció General del Llibre del Ministeri de Cultura pel projecte "Biblioteca social i participació ciutadana". María *Cruces, regidora de Cultura, ha afirmat que "estem molt orgullosos que es premie i reconega la gran faena de la nostra biblioteca".

"Cal destacar que de les 529 biblioteques que s'han presentat enguany a la convocatòria del premi, el Ministeri ha seleccionat els 10 millors projectes, entre els quals es troba la biblioteca de la Vall", ha destacat Creus. Així, el Ministeri ha atorgat un premi en metàl·lic de 10.000 euros, quantitat que se suma als més de 22.000 € que la Biblioteca ha rebut en diferents ajudes de la Generalitat Valenciana per a millorar el fons bibliotecari i les instal·lacions".

Maria *Cruces ha ressaltat que "el jurat ha valorat la capacitat d'adaptació de la biblioteca en temps de pandèmia amb la posada en marxa d'un laboratori ciutadà que ha propiciat que la ciutadania haja pogut intervindre de manera activa en les activitats de la biblioteca". A més, els usuaris s'han convertit no sols en mers consumidors de cultura, sinó també han desenvolupat i implementat diversos projectes que han enriquit notablement l'agenda d'activitats de la biblioteca.

Finalment, María *Cruces ha asseverat que "tota aquesta aventura es veurà recollida en les actes del Congrés Nacional de Biblioteques 2021, en el qual s'inclouen dos joves *valleros que han col·laborat com a voluntaris culturals, Sara Gil i Carlos *Corredera, sense els quals aquest projecte mai hauria tirat avant".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana