La Vall d'Uixó: La Vall d'Uixó enalteix la figura de Vicent Martínez Guzmán en la Setmana de la Pau 2023


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/1/203433_128372/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2023/1/203433_128372/2_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vall d'Uixó | General | 23-01-2023
La Vall d'Uixó enalteix la figura de Vicent Martínez Guzmán en la Setmana de la Pau 2023

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó ha presentat la programació de la Setmana de la Pau 2023. Es tracta d'un programa d'activitats d'educació i cultura de pau dirigides a tots els públics, però que posen l'accent principalment en els xiquets i xiquetes. A més enguany es posa en valor el Museu de la Pau i la figura que ho va fer possible: Vicent Martínez Guzmán.


La regidora d'Educació, Carmen García, i la regidora de Serveis Socials, han visitat aquest matí el CEIP Assumpció. I és que a les aules de 3r de Primària dels col·legis públics s'estan realitzant els tallers de marionetes ‘Xiquets i xiquetes de colors’ sobre la interculturalitat, en un format molt participatiu que trenca estereotips i prejudicis.


En el programa d'activitats d'aquesta edició col·laboren la Regidoria d'Educació, la Regidoria de Serveis Socials, els centres educatius, la Biblioteca Municipal i Amics de la Vall. Un treball conjunt i cooperatiu que les edilas han agraït “perquè contribueix al fet que el projecte de pau de la ciutat continue creixent”.


Els centres educatius tenen un gran protagonisme en aquesta setmana, ja que a més del taller intercultural també estan treballant dos lemes segons l'etapa educativa: ‘Fem els paus’ i ‘Construïm la pau’. Així, estan llegint un còmic i visionant un vídeo sobre Vicent Martínez Guzmán i confeccionaran un mur amb caixes de cartó (que simbolitza l'antítesi de la pau) per a pintar-ho amb paraules i dibuixos relacionats amb la pau i la no-violència.


El 30 de gener es commemora el Dia Escolar de la Pau i la No-violència i, després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia, es recupera la trobada dels col·legis en l'arbre de la pau de la plaça Mahatma Gandhi (en l'Estació d'Autobusos). Els escolars llegiran els manifestos que han preparat i també es mostraran les seues reflexions sobre la pau en l'avinguda Jaume I.


En els Centres d’Esplai del Carbonaire, la Moleta i Grup la Unió es projectarà la pel·lícula ‘La Ballarina’ el 31 de gener a les 17.00 hores. I a la Biblioteca Municipal està disponible fins al mateix 31 de gener l'espai ‘Lectures per la pau’ que compta amb una selecció de llibres per a totes les edats sobre aquesta temàtica.


Finalment, Amics de la Vall presentarà el 3 de febrer la revista ‘A l’aguait’, una recopilació de diferents textos acadèmics publicats per Vicent Martínez Guzmán, que ara s'editen en un format més accessible. I el 9 de febrer es presentarà el llibre ‘Germanet’ d'Amets Arzallus. Tots dos actes seran a les 18.30 hores a la Biblioteca Municipal.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana