La Vilavella: La Vilavella honrar a Sant Sebasti amb activitats per a tots els pblics


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192305_118459/1_M1.jpg
Publicitat
Fotografia /Galeria/2020/1/192305_118459/2_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vilavella | General | 15-01-2020
La Vilavella honrar a Sant Sebasti amb activitats per a tots els pblics

La Vilavella va iniciar el seu programa de Festes en honor a Sant Sebasti el passat 7 de gener i sestendr fins al diumenge 26, que omplir el terme municipal dactivitats culturals, festives i esportives.

Els actes centrals de les Festes comenaran el divendres 17 a les 19.30 amb la inauguraci del XXXVI Concurs de FotografiaEnriqueEscrig, Sant Sebasti 2020 i eixe mateix dia a les 20.00 h en el Sal dActes de la Casa de la Cultura, es dur a terme un Concert a crrec de lEscola de Superior de Msica dAlt Rendiment; ESMAR SAX &SOUND, dirigit per la concertista internacionalXeloGiner.

El dissabte 18 es continuar amb la inauguraci de lExposici dObra Pictrica de lartista local Antonio Snchez, a partir de les 12 h en la Caixa Rural. Ja a la vesprada, arribar el moment dels ms xicotets del municipi amb la fira per als xiquets, en la que totes les atraccions tindran un preu d1 i a les 20 h, el Revol anunciant la festa.

Per a continuar amb els esdeveniments, el diumenge 19 a les 22 h, els dolainers i tabaleters El Trull de Vila-real i lAgrupaci Musical Artstica Santa Ceclia de La Vilavella acompanyaran a la imatge del Patr Sant Sebasti a casa del Jutge de PauRodrigoGonzlez Martnez, amb el segent recorregut: Plaa La Vila, Sant Josep, Sant Sebasti, Barranc, Barranquet, Forn Nou, Cova Santa. A continuaci, Nit de Vela amb la Rondalla Vilavellera.

El dia ms important ser el dilluns 20, ja que se celebrar la Festa Major a les 6.30 h, amb el Cant de lAurora, organitzat per la Confraria de la Mare de Du del Rosari, a continuaci a les 8.30 h, arribar la Cercavila a crrec de lA.M.A. Santa Ceclia amb la Diana.

En acabar, a les 10.30 h, ser el moment de lacompanyament de la imatge del Patr Sant Sebasti des del domicili del Jutge de PauRodrigoGonzlez Martnez fins a Esglsia Parroquial, amb el segent recorregut: PlaaJuanXXIII, Sant Antoni, Sant Vicent, plaa de La Vila. Seguidament pujada a lermita amb la relquia. A continuaci, Missa Solemne presidida pel Rector de la Parrquia, D. Ignasi del VillariSantaella. Predicar elRvdo. D. Pedro Cid Requena, Rector de la Baslica El Salvador de Borriana. La Missa ser cantada per la Coral de La Vilavella dirigida per Sr.JoaqunMechNebot.

En finalitzar la missa es cantaran els Gojos i lHimne de Sant Sebasti i es disparar la mascletada. A les 19.00 hsecelebrar la Process de la imatge del Patr S. Sebasti pels carrers de costum, acompanyada per la Colla de Dolainers El Trull de Vila-real i lA.M.A. SantaCeciliade La Vilavella. En finalitzar la process, disparada de traca i focs artificials a crrec de la PirotcniaPearroja.

Desprs duna jornada molt intensa en honor a Sant Sebasti, el dimarts 21 a les9.30h, tindr lloc la Missa dnimes pels difunts de La Vilavella a lEsglsia Parroquial.
El dijous 23 a les20.00h, en el Sal dactes de la Casa de la Cultura Manuel Vicent, es podr disfrutar de la Conferncia Elsalemanysa La Vilavella i a Nules. Fets dels segles XIX i XX a crrec de lhistoriadorMiguelngelSanz.

A les portes del cap de setmana, el divendres 24, en el C.E.I.P. Jos Alba, es dur a terme un Taller dEducaci Financera; Finanzasque tehacencrecer; dirigit a lalumnat de sis dePrimria, organitzada per Caixa RuralGCC.
Ja a la vesprada, per una banda, a les 19.00 h, en el soterrani de la Casa de la Cultura Manuel Vicent, sinaugurar lExposici de Bonsais a crrec de lAssociaci Local, i per laltra, a les 20.00 h, en el Sal dActes de la Casa de la Cultura Manuel Vicent, es presentar el Projecte del Castell de La Vilavella, a crrec deCamillaMiletoiFernandoVegas, directors del Projecte dIntervenci.
El dissabte 25 a les19.30h, al sal dActes de la Caixa Rural, es far la Presentaci de la XX Marxa de Muntanya de Sant Sebasti. Patrocinat per la Caixa Rural VilavellaGCCi seguidament.
Gala de lEsport
Dins del programa de Festes cal destacar la Gala de lEsport, que tindr lloc el dissabte 25 al Sal dActes de la Caixa Rural. En esdeveniment buscareconixerals esportistes locals, aix com a les entitats esportives que durant el 2019 van aconseguir diferentsxitsen els seus respectiusmbits.
Per a finalitzar, el diumenge 26, ser un dels dies ms esperats tantpelsvens de la Vilavella com per als dels pobles del voltant, ja que es podr disfrutar de la Tradicional Fira de SantSebasti.
XX Marxa deMuntanyade Sant Sebasti
Eldia2 de febrer a les9 hserelmomentde la XX Marxa deMuntanyade Sant Sebasti, un acte molt important per als corredors demuntanya, amb eixidaitornada a la plaa de la Vila i amb un recorregut de 17,25 km per als que disputen la marxa competitiva i 11 km per al sender i el junior.
Els corredors hauran de pagar cinc euros per a fer lainscripci.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana