La Vilavella: El Castell de la Vilavella apareix ple de pintades i grafitis


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195513_121243/1_M1.jpg
Publicitat
Fotografia /Galeria/2020/5/195513_121243/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/5/195513_121243/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/5/195513_121243/4_M1.jpg
La Plana al Dia | La Vilavella | General | 19-05-2020
El Castell de la Vilavella apareix ple de pintades i grafitis

Efectius de la Policia Local de la Vilavella han detectat en la seua patrulla habitual l'aparici de nombroses pintades i grafitis en els voltants del Castell de la Vilavella. Des de l'Ajuntament consideren aquest acte una barbrie contra el patrimoni local i un insult a la histria de tots els vens de la localitat.
Durant els ltims dies, algunes persones van realitzar aquestes pintades per tot el recinte, incomplint no sols el Reial decret de l'Estat d'Alarma, sin tamb escometent un delicte de danys patrimonials irreversibles contra un edifici declarat com a B d'Inters Cultural per la Generalitat Valenciana. L'acte vandlic ja ha sigut denunciat davant la Policia i la Generalitat i des del Consistori asseguren que faran tot el possible per trobar als culpables. Aix mateix, la prpia regidora de Patrimoni Inmaculada Traver ha iniciat els trmits perqu un equip d'especialistes realitze una anlisi pericial i obtindre aix un informe detallat que permeta valorar l'alcalde dels danys realitzats.
Mari Carmen Navarro, alcaldessa de la localitat ha condemnat amb duresa els fets: En un moment on hem de centrar els esforos en la salut dels vens, hem de contemplar atnits com s'ha fet semblant ferida en el nostre patrimoni.
El Castell de la Vilavella data, segons els ltims estudis, d'entre els segles VIII a X i forma part d'un dels passatges del procs de la Reconquesta. Entre els seus murs han estat personatges de la talla de Jaume I, Jaume II, Guillem de Moncada i Gilabert de Centelles. Es va iniciar la seua restauraci en 2018 amb un pressupost de 126.000 euros i va concloure a penes fa uns mesos.
Des del Consistori posaran tots els mitjans per a poder iniciar una nova restauraci i estan segurs que la Diputaci confiar novament en la posada en valor un edifici histric que forma part del patrimoni dels *vilavelleros i de la histria de tots els valencians.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana