La Vilavella: L'EDAR Nules-La Vilavella far controls de COVID-19 a les aiges residuals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/11/196559_122169/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | La Vilavella | General | 02-11-2020
L'EDAR Nules-La Vilavella far controls de COVID-19 a les aiges residuals

La Comunitat dUsuaris dAbocaments (EDAR) Nules-la Vilavella portar a terme controls per a la detecci primerenca de restes de material gentic del virus SARS-Cov-2, causant de la malaltia Covid-19, en les aiges residuals.

Aix ho han anunciat hui el president de lentitat i alcalde de Nules, David Garca, i la vicepresidenta i alcaldessa de la Vilavella, Carmen Navarro, els quals han coincidit en assenyalar limportncia daquesta iniciativa amb la que es vol previndre possibles rebrots del Covid-19 en aquestes poblacions.

De manera que, la Junta Directiva de lEDAR Nules-la Vilavella desprs destudiar diferents propostes presentades ha acordat acceptar loferta feta per lempresa FACSA, per tant ser lencarregada de prestar aquest servei, en principi, per un perode dun mes, de l1 al 30 de novembre, i per un import de 17.303 euros.

De les tres ofertes presentades aquesta era la ms avantatjosa. Es faran analtiques totes les setmanes i es prendran un total de tretze mostres cada setmana com a mesura preventiva per a poder aix detectar possibles positius, comenta David Garca.

En concret a Nules es faran setmanalment deu proves: a les sis escoles, a la Residncia de Persones Majors Mare de Du de la Soledat; una a les platges, una altra a Mascarell; i una ltima a lIES Gilabert de Centelles.

A la Vilavella sanalitzaran tres mostres que correspondran a la zona de dalt del poble on es troba lescola; a la part mitjana de la poblaci que compta amb lescoleta infantil i la Casa de la Msica, entre altres; i a la zona de baix on estan les installacions esportives.

Davant a, Carmen Navarro, explica que aquestes analtiques les farem pbliques i segons els resultats ampliarem les proves al mes de desembre donat que en aquest moments qualsevol prevenci s important per a fer front a la situaci epidemiolgica que estem patint.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana