La Vilavella: Manuel Vicent: 'Totes les sensacions que he convertit en literatura pertanyen a aquesta terra, a aquesta mar, a aquest aire i a aquest paisatge'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/197953_123333/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | La Vilavella | General | 14-05-2021
Manuel Vicent: 'Totes les sensacions que he convertit en literatura pertanyen a aquesta terra, a aquesta mar, a aquest aire i a aquest paisatge'

La Diputaci de Castell, dins dels premis del Dia de la Provncia 2021, ha concedit enguany el Mrit de les Arts al reconegut escriptor i periodista de la Vilavella Manuel Vicent, un dels autors millor valorats en llengua castellana de l'ltim segle.

Manuel Vicent no ha ocultat la seua emoci pel premi que li ha concedit la instituci, destacant que la provncia s el seu "parads particular i irrenunciable, perqu s ac on vaig nixer i on es va desenvolupar la meua infantesa".

L'escriptor ha deixat patente la seua vinculaci amb les comarques castellonenques, "perqu totes les meues sensacions, els meus cinc sentits, pertanyen a aquesta terra, a aquesta mar, a aquest aire i a aquest paisatge". "Les primeres visions, els primers sons, les canons, les aromes... Tot el que desprs he convertit en literatura procedeix d'aquesta terra de Castell".

Manuel Vicent destaca amb gran sentiment que "el vertader parads s el que s'ha perdut", que sempre ha buscat recuperar a travs de la literatura. En aquest sentit, l'escriptor de la Vilavella ha subratllat que "quan he viscut fora de Castell sempre he tractat de conquistar-lo i reconquerir-lo des de la llunyania per a ensomniar-ho, desitjar-ho, crear-lo a la meua mesura, perqu sempre vaig saber que el Mediterrani era una mar interior".

La Diputaci de Castell celebrar el dia de la provncia el prxim 16 de maig amb un acte solemne en el qual s'entregar l'Alta Distinci de la Provncia de Castell de manera simblica a tot el collectiu dels sanitaris, en reconeixement a la lluita que porta realitzant contra la pandmia des del mes de mar de 2020. Com s habitual, s'atorgaran altres quatre distincions: Mrit de les Arts, a Manuel Vicent; Mrit Esportiu, al Club d'Atletisme Platges de Castell; Mrit Solidari, al Banc d'Aliments i FoodRation4All, i Mrit Innovador, a l'Institut Tecnologia Cermica.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana