Les Alqueries: Les Alqueries es manifesta en defensa de la citricultura de la Provncia de Castell


 
La Plana al Dia | Les Alqueries | General | 17-12-2018
 

Les Alqueries se suma a la manifestaci del 18 de desembre, a les 19 hores, en defensa dels interessos de la citricultura de la Provncia de Castell. La Plataforma per la Dignitat de l'Agricultor ha convocat una manifestaci conjunta, ja que no hi ha hagut resposta de les administracions pbliques desprs de sollicitar-los la realitzaci d'accions concretes en ajuda al sector. El regidor d'Agricultura, Florentino Bravo, explica que ?l'agricultura s la principal activitat econmica de la localitat, per aix ens hem coordinat amb el Consell Agrari Municipal per a defensar i protegir els nostres camps?.

Durant l'acte, es penjar una pancarta amb el lema ?L'agricultor valenci exigeix a Europa el respecte i la dignitat que el nostre treball es mereix?. El secretari de ?la Uni?, Carles Peris, i l'alcaldessa, Esther Lara, llegiran el manifest acordat per al plataforma, desprs es realitzar un minut de silenci i es baixar la bandera d'Europa. A ms, Florentino Bravo va acudir a la televisi de Borriana amb la resta dels membres de la plataforma per a donar veu a les mesures que demanen els agricultors.

Amb aquesta manifestaci, els agricultors exigeixen la modificaci de l'acord de l'Associaci Econmica signat per la Uni Europea i sis pasos de la Comunitat de Pasos d'frica Meridional, que contempla una reducci progressiva, fins a la desaparici, dels aranzels aplicables a les taronges importades del 16 d'octubre al 30 de novembre, un perode en el qual els camps valencians estan en plena campanya de comercialitzaci.

Aix mateix, demanen reforar les mesures de defensa fitosanitria dels ctrics europeus, establir a les produccions de pasos tercers una reciprocitat, quant a requisits de tota mena exigits a les produccions comunitries, per a garantir la seguretat alimentria dels consumidors; la defensa de les normes per a millorar el funcionament de la cadena alimentria, garantint els drets dels productors agraris davant la distribuci, entre altres.

El regidor d'Agricultura conclou dient que ?des de l'Ajuntament donem suport a aquesta mobilitzaci i treballarem juntament amb els afectats per a tractar de millorar la situaci en la qual es troba l'agricultura, dins de les possibilitats del consistori? i demana a ?les autoritats competents que prenguen mesures en aquests assumptes de vital importncia?.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana