Les Alqueries: Acord municipal del "Repl" pel progrs i la transparncia a Les Alqueries


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188222_114948/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Les Alqueries | General | 02-09-2019
Acord municipal del

El Grup Municipal de Comproms per les Alqueries i el Grup Municipal Socialista MANIFESTEN que han arribat a un acord de govern, basat en principis, valors i propostes programtiques comunes i que anomenen Acord Municipal del Repl pel Progrs i per la Transparncia a les Alqueries.

El nostre acord es basa en la vocaci de servei a les persones de les Alqueries i en la necessitat de garantir la governabilitat.

ACCI PER LA TRANSPARNCIA
Lacci per la Transparncia es concretar en facilitar informaci detallada a la ciutadania sobre sous o remuneracions de tots els crrecs pblics electes o de designaci poltica de lAjuntament.
Farem pblic, de manera accessible i comprensible, el pressupost municipal, tot establint mecanismes per a la realitzaci de pressupostos participatius.
Pel que fa al Butllet dInformaci Municipal, cal avanar en la participaci de persones particulars i associacions. Actualitzaci i millora de la pgina web municipal.
Permetre la participaci directa de la ciutadania als plens municipals.

MESURES DORDRE SOCIAL
Pel que fa a les mesures dordre social, ens comprometem a la bonificaci dels imposts municipals per a les persones en risc social, tot seguint criteris objectius. Farem de la lluita contra la pobresa i lexclusi un eix central de lacci de govern.

MEDI AMBIENT I EMERGNCIA CLIMTICA
Treballarem perqu les Alqueries siga un poble cada vegada ms sostenible i respectus amb el medi ambient, amb laplicaci de mesures deficincia energtica. Donarem valor a laigua, laire i la terra que ens envolten, elements essencials per a la vida, per a la nostra agricultura, per a la salut i pel benestar de la ciutadania.
Exigirem anlisis exhaustius de la utilitat i viabilitat dels projectes pblics abans dexecutar-los, per tal devitar el malbaratament de recursos pblics, lespeculaci urbanstica i els impactes negatius sobre el territori.
Concretarem mesures locals contra el canvi climtic, relacionades amb la descarbinitzaci de l'economia i la millora de les condicions del conjunt d'ecosistemes presents al territori del municipi.

BONES PRCTIQUES A LADMINISTRACI
Millorarem la relaci entre l'Administraci i la ciutadania, tot adoptant, progressivament, els codis de bones prctiques que s'han demostrat com a positius en l'mbit de la prestaci de serveis pblics.
Facilitarem lacci dels grups de loposici. Tots els grups municipals tindran dret a un espai i a disposar de persones collaboradores, tot i que no reben cap remuneraci per aqueixa tasca.

LLENGUA I CULTURA PRPIES
Ens comprometem a fomentar ls de la nostra llengua, tot normalitzant-la en lmbit de lAdministraci local. Treballarem per millorar laccs de la ciutadania a mitjans de comunicaci pblics i en la nostra llengua.
Farem de la Cultura i la Promoci Cultural un eix vertebrador del nostre govern. Creiem en el desenvolupament diniciatives de participaci i creaci cultural.
Treballarem fermament en la rehabilitaci de la Casa de la Cultura, comenant amb la primera fase (donant-li espai a la biblioteca municipal), a ms darribar a acords per a continuar amb les segents fases el ms prompte possible.

PATRIMONI
Seguirem treballant pel nostre patrimoni. Continuarem buscant finanament per seguir amb les segents fases de la rehabilitaci de ledifici del Repl.

DESENVOLUPAMENT ECONMIC I SOCIAL
Donarem suport a les iniciatives de les persones particulars en lmbit de la creaci dempreses. Farem especial incidncia en els aspectes socials de leconomia, tot promovent un model encaminat a la reducci de les desigualtats, el foment del cooperativisme i lEconomia del B Com. Desmitificarem lemprenedurisme individualista i donarem valor a les iniciatives collectives que reverteixen els seus beneficis en el conjunt de la societat.


SEGUIMENT DEL PRESENT ACORD
Els grups poltics signants es comprometen a la realitzaci de reunions peridiques per al seguiment de lacompliment del present acord.
PER TOT AIX, entenem que aquest Govern del Repl, pel progrs i la transparncia, tal i com ha estat formulat, ha de ser til per al benestar i la convivncia de les ciutadanes i ciutadans de les Alqueries.

Les Alqueries, 2 de setembre de 2019ANNEX:

-Organigrama de la Junta de Govern (Membres i crrecs: alcaldia, tinncies dalcaldia...)
-Regidors i regidores amb delegacions municipals.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana