Les Alqueries: Les Alqueries aprova el primer Pla dIgualtat del municipi amb 28 mesures per als propers quatre anys


 
La Plana al Dia | Les Alqueries | General | 05-12-2019
 

LAjuntament de les Alqueries ha aprovat el primer Pla dIgualtat dOportunitats de Dones i Homes de la localitat per als prxims quatre anys. El projecte inclou un total de 28 mesures per a solucionar els reptes trobats en la fase de diagnstic. L'alcaldessa, Esther Lara, afirma que hem treballat en aquest primer Pla per tal de tindre un document que ens ajude a lluitar contra les desigualtats que pateixen cada dia les dones. Sabem que s un objectiu complicat i que ho hem de fer entre totes i tots, per aquesta dificultat no ens ha daturar, sin que ens ha danimar a seguir treballant dia a dia, dintre de les nostres possibilitats com a administraci i seguint el gui que marcar aquest pla.

Entre les diferents actuacions destaca la creaci dun Consell Municipal dIgualtat dOportunitats, la formaci sobre la matria al personal tcnic, poltics, associacions i a la poblaci; millorar els recursos i protocol d'atenci a les dones vctimes de violncia de gnere i familiars, la incorporaci de la perspectiva de gnere en la planificaci urbanstica com la detecci de zones insegures o la millora de la illuminaci i l'organitzaci de cursos de formaci, tallers i activitats de sensibilitzaci en igualtat doportunitats per tal dassolir cadascun dels huit reptes que se plantegen desprs de lestudi portat a terme.

Esther Lara explica que el Pla s transversal i ens compromet a treballar conjuntament a les diferents rees municipals, poltics, personal treballador municipal i venat en general, per a aconseguir una igualtat efectiva i real entre dones i homes en el nostre municipi i les accions shan quantificat en un pressupost de 49.100 euros per als quatre anys i afegix que seran accions senzilles per que ens han dajudar a millorar la qualitat de vida de la ciutadania i a convertir-nos en un municipi totalment inclusiu.

El projecte sha elaborat de forma participativa amb les propostes de la ciutadania i la implicaci dagents socials, personal tcnic i expertes en gnere. Hem donat veu als collectius i venes i vens del nostre municipi per tal de reflectir les necessitats duna manera conjunta i fer una anlisi ms real de la situaci que vivim actualment a les Alqueries indica l'alcaldessa als que els agraeix la seua collaboraci.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana