Les Alqueries: L'Ajuntament de les Alqueries implanta un servei de comunicaci d'incidncies a travs del telfon mbil


 
La Plana al Dia | Les Alqueries | General | 02-11-2020
 

L'Ajuntament de les Alqueries ha posat en marxa el servei Lnia Verda per a la comunicaci d'incidncies a travs del telfon mbil. Aix, la regidora de Via Pblica i Medi Ambient, Betlem Albero, explica que hui ja es pot descarregar aquesta aplicaci per a comunicar incidncies mitjanant els dispositius que totes i tots portem en la butxaca i que ha de servir per a augmentar les vies de comunicaci entre el consistori i la ciutadania. Durant unes setmanes, aquest servei estar en el perode de proves, per esperem que puga ser una gran ajuda per a anar millorant el nostre municipi i la qualitat de vida de les nostres venes i vens.

Aix, les Alqueries s'uneix als ms de 500 municipis que disposen del servei Lnia Verda. A travs d'aquest canal de comunicaci directe, la ciutadania poden posar en coneixement del consistori aquells desperfectes que detecten en la seua localitat. Grcies a aquesta eina de participaci ciutadana, l'Ajuntament pretn conixer les necessitats del municipi i aix, poder donar soluci a les qestions comunicades. Per a poder utilitzar aquest nou servei s necessari procedir a la descrrega de l'APP Lnia Verda. Per a aix, la persona usuria accedeix a Google Play o APP STORE en funci de la tecnologia emprada en el seu Telfon intelligent (Android/iOS). Una vegada localitzada, es duu a terme la descrrega de manera gratuta. A partir d'aqueix moment, l'usuari selecciona el municipi sobre el qual vol comunicar la incidncia.

Per a comunicar una incidncia, n'hi ha prou amb punxar sobre el bot Nova Incidncia. Un desplegable amb les diferents tipologies d'incidncies apareix en la pantalla. La persona usuria selecciona aquella sobre la qual vol comunicar. De manera automtica, l'APP detecta les coordenades exactes en les quals se situa el desperfecte. El segent pas s adjuntar una foto de la incidncia i observaci sobre aquesta. Ja noms queda donar al bot d'enviar. Una vegada enviada, personal de l'Ajuntament rep notificaci del desperfecte comunicat. A partir d'aquest moment, s'inicien els trmits per a donar soluci a la incidncia detectada. La persona, al seu torn, rep notificaci en el seu telfon mbil sempre que es produsca un canvi en l'estat d'aquesta.

A travs de Lnia Verda, tamb es poden plantejar qualsevol consulta mediambiental. N'hi ha prou amb seleccionar l'opci de Fes la teua consulta. En un termini mxim de 24 hores tindr resposta per part d'un equip d'experts en la matria de forma completament gratuta. Al servei Lnia Verda tamb es pot accedir a travs del domini www.liniaverdalesalqueries.es. A ms de comunicar una incidncia o plantejar una consulta, l'usuari disposa d'un ampli contingut de consulta mediambiental. Lnia Verda tamb ofereix els seus serveis a travs de contacte telefnic en el nmero 902 193 768 en horari de 8.00 hores a 17.00 hores (cost de l'anomenada 0,07 /min).

Una altra de les possibilitats que ofereix aquesta eina s l'enviament de comunicacions informatives per part de l'Ajuntament a la ciutadania que aix ho desitge. D'aquesta manera, a ms d'implantar un canal per a resoldre incidncies de manteniment en el municipi tamb s'estableix una nova via de comunicaci, que se suma al canal de whatsapp municipal, per a fer arribar la informaci de servei pblic que es considere oportuna com el tall de trnsit d'un carrer, l'horari de determinats espectacles municipals, o el tall d'aigua o llum que es puga produir en qualsevol punt.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana