Les Alqueries: Les Alqueries intensifica els treballs per al control del mosquit tigre


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/5/198013_123382/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Les Alqueries | General | 24-05-2021
Les Alqueries intensifica els treballs per al control del mosquit tigre

Desprs de les abundants pluges d'esta primavera i en portes del perode de calor estival, des de l'Ajuntament hem demanat a l'empresa encarregada que intensifique les labors de vigilncia i control del mosquit tigre en el municipi, que es realitzaven mensualment, explica l'alcaldessa de la localitat, Esther Lara. Les revisions i tractaments de les zones en les quals cria el mosquit en tot el nucli urb i zones periurbanes es realitzen des de l'inici del mes de maig cada set dies.
Setmanalment s'inspeccionen els embornals i zones de risc per a comprovar el nivell poblacional de larves de mosquit tigre i es realitzen tractaments sistemtics amb Bacillus thurigiensis israeliensis, conegut com BTI, un larvicida que no afecta persones ni animals que provoca la mort de les larves de mosquits en ser ingerit per aquestes en alimentar-se.
s important realitzar labors peridiques de prevenci, per a limitar al mxim les plagues de mosquits, ja que, a ms de les molsties que generen les seues picades, estes suposen un risc real de transmissi de malalties greus, com el Zika, el Dengue o el Chicungunya, impedint gaudir de l'estiu als vens de les Alqueries, manifesta el regidor responsable de l'rea de Sanitat, Ramn Ros.
De manera parallela a la vigilncia i tractaments que es realitzaran en tot el municipi, est previst, com ja s'ha fet en anys anteriors, distribuir fullets informatius entre els vens i les venes i, si la situaci sanitria ho permet, la installaci d'una carpa informativa en el mercat dels dissabtes, on les persones que s'acosten podran veure el mosquit tigre i les seues larves amb la finalitat de conixer-lo i poder identificar-lo, aclareix l'alcaldessa.
La campanya de lluita intensiva contra el mosquit tigre s'allargar fins a finals del mes d'octubre. Volem reduir al mxim les probabilitats de picada d'esta espcie i garantir el benestar dels i les habitants de les Alqueries, insisteix Esther Lara.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana