Les Alqueries: Les Alqueries organitza tallers i xerrades per a explicar les problemtiques al voltant dels residus i les seues solucions


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198203_123554/1_M1.jpg
Publicitat
Fotografia /Galeria/2021/6/198203_123554/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Les Alqueries | General | 19-06-2021
Les Alqueries organitza tallers i xerrades per a explicar les problemtiques al voltant dels residus i les seues solucions

LAjuntament de les Alqueries organitza tallers i xerrades per a explicar les problemtiques al voltant dels residus i les seues solucions en la setmana gran del poble, les festes de la Segregaci. Les activitats, a ms doferir informaci i eines a la ciutadania per tal que coneguen com funciona la gesti dels residus, fomentaran la participaci ciutadana perqu els ponents resolguen els seus dubtes, explica Betlem Albero, regidora de Medi Ambient del municipi.
El dilluns 21 a les 18:30 es far un taller a la Plaa Major de les Alqueries on es pretn recollir les preocupacions mediambientals ms importants de la ciutadania, sobretot relacionades amb la gesti dels residus municipals. Lactivitat, que ser desenvolupada per lequip deducaci ambiental de la Diputaci de Castell, vol posar en valor els aspectes naturals, socials i culturals ms destacables del municipi.

El dimarts 22 al mateix lloc i la mateixa hora, amb una taula redona es debatran les propostes del dia anterior i es contrastar el resultat de dos sistemes de gesti de residus municipals totalment diferents: el sistema porta a porta i el de contenidors al carrer. Per facilitar esta comparaci, participaran els representants de dos municipis que ja recullen de manera separada la fracci orgnica: Jordi Alcon, alcalde de Vistabella, i Sergi Alejos, exregidor de Medi Ambient de Xilxes.

A ms, participaran Betlem Albero, regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de les Alqueries, i Sara Auns, tcnica de la campanya de recollida de residus porta a porta que vol implantar el municipi. La mesura ja funciona en grans ciutats, com Mil, i en pobles de Castell, com Vistabella, que, des que lha implantada, ha augmentat la separaci de residus fins al 77%, celebra la regidora de Medi Ambient. L'objectiu de la jornada s debatre d'una manera enriquidora i distesa, per trobar les millors solucions al nou sistema de gesti que hem dimplantar per complir els objectius de separaci i reciclatge que marca la llei, explica Albero.

Lobjectiu de les dues jornades s informar i formar a la ciutadania amb exemples clarificadors. Tamb es vol impulsar la participaci, promovent el debat i aportacions del venat, de manera que entre totes es puguen buscar les millors solucions per establir un sistema sostenible de gesti de residus i adaptar-lo a les necessitats del municipi. Per facilitar la participaci del major nombre de persones es realitza a la plaa del poble, en horari de vesprada i acompanyat dun aperitiu.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana