Les Coves de Vinromà: Les Coves de Vinromà finalitza la rehabilitació de la cuina de la Casa Senyorial Boix Moliner


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197046_122581/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Les Coves de Vinromà | General | 10-01-2021
Les Coves de Vinromà finalitza la rehabilitació de la cuina de la Casa Senyorial Boix Moliner

L'Ajuntament de les Coves de Vinromà ha finalitzat els treballs de rehabilitació de la cuina de la Casa Senyorial Boix Moliner, una actuació emmarcada en les tasques de restauració que s'estan duent a terme en aquest palauet del segle XIV per al seu desenvolupament turístic.

Els treballs, que s'ha dut a terme amb una subvenció de 34.000 € de la Generalitat Valenciana, han transformat per complet un espai que es trobava molt deteriorat i al qual no es podia accedir per les afeccions d'humitat en les bigues de fusta. Així mateix, les tasques s'han centrat en la renovació del forjat i de les parets, de manera que s'han respectat els materials originals en el conjunt de l'estada.

La intervenció també ha afectat el pati interior de l'habitatge, on s'ha actuat per a evitar humitats i s'ha netejat i segellat per a impedir la brutícia provocada per l'entrada d'ocells.

Amb aquesta actuació la Casa Senyorial Boix Moliner encara la recta final de la seua rehabilitació, que contempla també noves intervencions en la fusteria exterior de l'edifici. El palauet, que va pertànyer a la família del metge del Rei Felip V, ha sigut objecte d'una àmplia rehabilitació duta a terme en diverses fases en les quals s'ha reparat la coberta, els elements estructurals o les façanes, entre altres.

La finalització dels treballs pendents permetrà la seua obertura al públic per a visites turístiques i com a punt d'informació als visitants de cara a l'any pròxim.

L'alcaldessa del municipi, Mònica Nos, ha explicat que "la rehabilitació de la Casa Senyorial ja és una realitat, perquè els treballs a l'interior estan pràcticament acabats i ja es pot accedir amb seguretat per tot el palauet. Ha sigut un treball d'envergadura que volem culminar amb la fusteria exterior i que farà possible l'obertura al públic d'un dels edificis més emblemàtics del municipi”.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana