Les Coves de Vinromà: Els 'coverxins' Héctor Ripollés i Lledó Bernat subcampions d'Espanya de Vídeo Submarí


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/9/198773_124043/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/9/198773_124043/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/9/198773_124043/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/9/198773_124043/4_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/9/198773_124043/5_M1.jpg
La Plana al Dia | Les Coves de Vinromà | General | 14-09-2021
Els 'coverxins' Héctor Ripollés i Lledó Bernat subcampions d'Espanya de Vídeo Submarí

La parella de Les Coves de Vinromà aconsegueix diversos triomfs en el XXII Campionat de Vídeo Submarí (*CEVISUB 2021) que s'ha celebrat en aigües de la Ferradura (Almuñécar) del 8 al 12 de setembre, Medalla d'Or en la modalitat de vídeo sense edició i Medalla de Plata en la de vídeo sense edició, la qual cosa els ha pujat a la segona posició en la classificació general proclamant-se Subcampions d'Espanya de Vídeo Submarí. A això cal sumar-li la Medalla d'Or a la Millor assistent de vídeo i model que va ser per a Lledó Bernat.

Héctor i Lledó dirigeixen la productora *Pingüí Mitjana, especialitzada en l'enregistrament subaquàtic i des dels seus començaments en aquesta mena de campionats no han baixat mai del podi, acumulant 7 campionats autonòmics, i 2 medalles d'or, 3 de plata i dues de bronze a nivell nacional. A més van formar part de la selecció espanyola en l'Europeu de 2015 i en breu representaran e Espanya en el Campionat del Món d'Imatge Submarina que se celebra a l'illa de Madeira.

El Campionat d'Espanya de Vídeo Submarí, organitzat per la Club de Busseig Benalmàdena amb el patrocini del Patronat de Turisme d'Almuñécar i la FEDAS, Federació Espanyola d'Activitats Subaquàtiques ha comptat amb la participació de 14 equips de 8 comunitats diferents, entre els quals es troben els millors *videógrafos submarins campions del món, d'Europa i varis d'Espanya.

La competició es desenvolupa al llarg de 3 dies en què les parelles participants tenen un total de 4 immersions i un temps limitat a 9 hores i postproducció de les imatges gravades per a editar un vídeo d'entre 2 i 4 minuts de duració. La prova s'ha desenvolupat en La *Heradura, un lloc amb uns fons marins envejables i de gran bellesa. Els punts d'immersió triats són els mateixos per a tots els participants i han sigut Punta de la Mona, Marina, L'Escullera i Els *Berengueles.

El jurat ha estat compost per reconeguts fotògrafs i *videógrafos submarins, Antonio Martín, Roberto Suárez, *Kike *Talledo, David Serrano i Marc Cubells, els qui van valorar les pel·lícules entregades quant a la seua tècnica, diversitat en fauna i flora, i guió.

A més, enguany, i com a novetat, en vista a adaptar-se al reglament de la CMAS per al pròxim mundial de vídeo, s'ha competit en una modalitat nova, vídeo sense edició, en el qual els participants han d'entregar un vídeo d'entre 45 i 60 segons amb les millors imatges gravades sense cap mena de retoc.

Finalment, la decisió del jurat va determinar que la parella de la Comunitat Valenciana s'emportara l'or en la modalitat de Vídeo sense edició i plata en vídeo amb edició i un total de 834 punts en la classificació general quedant subcampions d'Espanya. Per la seua part la parella gallega formada per Jorge *Candán i Pilar Barros aconseguien plata en vídeo sense edició, or en amb edició i s'alçaven com a campions d'Espanya amb un total de 846 punts.

La medalla de bronze en les dues modalitats va ser per a la parella catalana formada per Víctor Sánchez i Nicolás Mesanza, que van sumar 782 punts.

Destacar que el mes vinent d'octubre se celebra en Porto Sant, Madeira, el Campionat del Món d'Imatge Submarí organitzat per la Confederació mundial d'Activitats Subaquàtiques, CMAS. La selecció que representarà a Espanya en la modalitat de vídeo està integrada per Héctor Ripollés, Lledó Bernat, Jorge *Candán i Pilar Barros en la modalitat de vídeo, i Yeray Delgado, Abigail Martín, Rafa Fernández i Montse horta, en la de fotografia submarina, que en els pròxims dies es desplaçaran a l'illa capitanejats pel president del Comité d'Imatge de la FEDAS, José Zica, per a iniciar la fase d'entrenaments.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Vídeos