Moncofa: Moncofa i Xilxes tindran una millor comunicaci entre les seues platges


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190514_116904/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/11/190514_116904/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 13-11-2019
Moncofa i Xilxes tindran una millor comunicaci entre les seues platges

Comproms per Moncofa va proposar al passat ple ordinari del mes doctubre una moci per a millorar la regulaci del trnsit en lencreuament de la ratlla entre Moncofa i Xilxes i el cam Serredal. La proposta va ser aprovada per unanimitat de tots els grups poltics i ja est en marxa la seua tramitaci.
Segons va explicar el portaveu del Grup Comproms, Ral Borrs, en el ple municipal de Moncofa es tracta duna zona bastant conflictiva pel trnsit on existeixen diversos carrers i camins entrecreuats i de doble direcci. A ms, s un punt de connexi amb la microreserva de flora i fauna de lEstanyol, la urbanitzaci del Sector C i les platges de Xilxes i Moncofa que a lestiu, sobretot, suporta una gran quantitat de vehicles de residents, vens i turistes.
De la mateixa manera, el regidor de la coalici valencianista va destacar que s una proposta que nosaltres portvem al nostre programa electoral i que va ser tamb consensuada amb els vens del Sector C abans de les eleccions municipals i que ens vam comprometre a dur endavant fra quin fra el resultat dels comicis. Ara, desprs de que la Corporaci municipal de Moncofa ha reconegut la necessitat dactuar en aquest punt conflictiu, caldr treballar conjuntament amb lAjuntament de Xilxes per a la realitzaci del projecte i tamb pel seu finanament.
Tanmateix, Borrs assenyalava que tant el PP, com el PSOE de Moncofa eren sabedors de la nostra proposta, ja que els vens de la urbanitzaci de lEstanyol els havien contactat per a animar-los a donar-nos suport en quan presentrem des de Comproms la moci al Ple. La sorpresa ha estat que el Partit Popular ha intentat apropiar-se de la nostra idea, com ja va ser habitual al llarg de la legislatura anterior, realitzant el projecte en quan es van assabentar lestiu passat que era la nostra intenci portar endavant este punt del nostre programa electoral. Per aquesta ra, el regidor de Comproms es lamentava de que el PP de Moncofa no ha actuat correctament en este tema, ja que hagueren pogut contactar amb nosaltres abans perqu som els promotors desta iniciativa i han volgut apropiar-sho passant per damunt de nosaltres. Lleig, molt lleig.
Malgrat les desavinences en les maneres de fer entre PP i Comproms, el projecte tcnic ja est marxa i segons els informes es construir una rotonda en lencreuament al mig la ratlla entre Xilxes i Moncofa. Al respecte, Ral Borrs es manifestava doblement satisfet perqu finalment es posar soluci a un problema de fa temps, facilitar les comunicacions beneficiant el turisme i la vida dels vens del Sector C. Per tamb perqu estem davant dun altre exemple de que la poltica municipal canvia la vida de la gent de manera molt concreta i que la millor manera de fer-ho s amb la participaci directa entre els ciutadans i els representants poltics. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana