Moncofa: Compromís critica el retard en el centre de salut de Moncofa


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/12/191224_117530/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 03-12-2019
Compromís critica el retard en el centre de salut de Moncofa


Raül Borràs, portaveu del grup municipal, fa responsable de la demora principalment a l’equip de govern (PP) de l’Ajuntament de Moncofa.
Des de Compromís per Moncofa s’ha valorat positivament la inclusió en els pressupostos de la Generalitat Valenciana d’1.200.000€ pels anys 2020 i 2021 per a la reforma i ampliació del Centre de Salut del municipi de la comarca de la Plana Baixa.
Tanmateix, des de la formació valencianista el portaveu del Grup Municipal de Compromís Raül Borràs ha alertat que “portem des dels pressupostos de 2016, i gràcies a les gestions fetes en el seu moment pel col•lectiu local de Compromís i la Síndic adjunta en les Corts Mònica Àlvaro, aportant partides al pressupost autonòmic i que fins ara han suposat l’adjudicació del projecte. A més, any rere any, i sobretot des del 2018, han estat els diners disponibles per a començar l’obra, però a dia de hui continuem inexplicablement sense haver començat les construccions.”
Així mateix, Borràs assenyala que “existeixen comunicacions entre la Conselleria de Sanitat i l’Ajuntament de Moncofa des de l’any 2016 en relació a les obres del centre de salut amb la fi de realitzar tràmits i intercanviar informacions. De fet, des de la Conselleria de Sanitat es va prometre començar les obres al març de 2019, però segons ens han informat fonts de la mateixa Conselleria des de l’Ajuntament s’han endarrerit molt a l’hora de facilitar els tràmits necessaris per poder començar les obres, ja que els diners per fer efectiva la renovació i ampliació del centre de salut estan disponibles des de ja fa més d’un any.”
De la mateixa manera, i en paraules del regidor valencianista Raül Borràs “resulta simptomàtic que ara a finals de novembre quan des del Grup Compromís hem demanat informació per via telemàtica a l’Ajuntament al respecte dels tràmits en la parcel•la del centre de salut ha aparegut una nota de premsa de l’equip de govern del Partit Popular afirmant que en menys d’un mes estaran clares les modificacions cadastrals per poder començar les obres. Casualitat? No ho crec.”
Finalment, des de Compromís per Moncofa critiquen mitjançant la Portaveu del col•lectiu local, Verónica Navarro que “sempre que està la pilota al terrat del nostre Ajuntament en relació a obres ja siguen del CEIP Avel•lí Corma, del nou IES Palafangues o del Centre de Salut s’eternitzen per falta de resposta, per memòries mal realitzades o per la lentitud a l’hora de realitzar les gestions oportunes. I tractant-se d’infraestructures educatives i sanitàries pels nostres veïns i veïnes, això no pot continuar passant”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana