Moncofa: Comencen les reunions de pressupostos 2020


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/1/192101_118285/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 08-01-2020
Comencen les reunions de pressupostos 2020

Els populars proposen un muntacrregues al poliesportiu, la posada en marxa de les plaques solars, nnxols, camins rurals, voreres i una rotonda al costat de Xilxes.
En el dia d'ahir, dimarts 7 de desembre, es va celebrar la primera reuni sobre pressupostos entre l'equip popular al crrec del govern a Moncofa i les forces de l'oposici (PSOE, Comproms i Podem). I s que malgrat comptar amb una folgada majoria, Wences Als ha volgut negociar amb tots els partits amb representaci municipal l'aprovaci del document que regir la corporaci l'any vinent.
Cal recordar que l'alcalde popular va aconseguir tirar avant els 4 pressupostos de la passada legislatura estant en minoria i fins i tot va aconseguir l'acord unnime en el del 2016. Ara tot ser ms fcil, ja que el grup popular compta amb 8 dels 13 regidors, per l'alcalde ha volgut mantindre la negociaci. Per a Wences Als, hem d'escoltar a tots els representants i esperem poder introduir mesures beneficioses per a tots els vens.
No obstant aix, la situaci de l'Ajuntament no deixa molt de marge ja que el deficient estat del clavegueram, provocat per la falta de renovaci en el passat socialista, obliga al fet que s'invertisca fortament en la seua renovaci. I s que desprs d'invertir ms d'un mili d'euros durant la passada legislatura, s intenci de la present corporaci la substituci de la principal conducci que creua tot el Grau de Moncofa de nord a sud. Este collector ja s'ha renovat parcialment grcies en part al Pla 135 de la Diputaci amb la inversi de 220.000 euros; no obstant aix, l'obra pendent necessria s'estima en 924.000 euros, obra que es pretn escometre a travs d'un pla triennal. Segons Als, la falta d'inversi en el passat ha fet que en estos moments la xarxa de clavegueram es trobe en un estat deplorable i es pot produir qualsevol imprevist en qualsevol moment. El pssim estat de la xarxa ens obliga a invertir fortament condicionant tot el pressupost. I recorda com quan en 2010 el PSOE va vendre per 6 milions d'euros la concessi d'aigua sense invertir ni un sol euro en clavegueram. La resta d'inversions quedarien per determinar en els prxims dies, en funci de les aportacions de tots els partits.
D'altra banda, la reuni d'ahir, que va acabar sense acord, va servir perqu els diferents grups presentaren propostes als pressupostos. Propostes que en el cas dels populars van consistir en la construcci d'un muntacrregues en el poliesportiu, a ms de la posada en marxa de les plaques solars que estan all situades, la construcci de nnxols en el cementeri i inversions en camins rurals, voreres, i la realitzaci d'una rotonda al costat de la ratlla de Xilxes.
En la resta de captols del pressupost, cal destacar la continutat en l'aposta pel foment de l'ocupaci (513.068 ), el manteniment de les ajudes socials als ms necessitats (249.241 ) i la partida de Cultura (470.028 ).
El pressupost de Moncofa s el ms alt dels ltims anys, ja que arriba als 13 milions d'euros, davant dels 12,3 milions de l'any passat, encara que si es descompten les obres del pont i la passarella, que ja estan en pressupostos diversos anys per no s'executen, es queda en 9.972.407,83 euros.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana