Moncofa: Programa doci alternatiu para adolescents


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193821_119787/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 26-02-2020
Programa doci alternatiu para adolescents

Els alcaldes i els regidors de Joventut de Nules i Moncofa presenten un programa doci alternatiu per als adolescents que es desenvolupar conjuntament els dissabtes de vesprada i de forma alternativa en cada municipi.
A partir del primer dissabte de mar i fins a meitat del mes de maig tindr lloc una prova pilot d'este projecte, on els adolescents de 12 a 17 anys podran gaudir d'un programa d'activitats conjunt entre els dos municipis que es desenvolupar a les vesprades. Per a aix es disposar d'un servei de transport especfic que portar els grups de participants de manera alterna a l'un o l'altre municipi, i que dissenyaran les seues activitats. Estes activitats, que es pretn que tinguen un carcter ldic, esportiu i festiu, estaran acompanyades per un equip de professionals que guiaran els processos de disseny i gesti, i tindran lloc en diferents installacions municipals.
Els responsables dels dos municipis han remarcat que este projecte t com a objectiu crear espais de socialitzaci i creixement dels joves, i sorgeix amb una doble finalitat: d'una banda omplir el buit que hi ha en els nostres municipis d'una oferta d'oci menys consumista, ms creativa i participativa per a un collectiu com l'adolescent aprofitant els recursos i les installacions pbliques que disposa el nostre entorn; i d'altra banda incidir de manera preventiva en les conductes de risc, per a fomentar estils de vida i pautes de consum ms saludables.
La iniciativa va sorgir de les regidories de Joventut i Educaci de Moncofa amb l'objectiu de buscar sinergies entre les dues poblacions aprofitant que els joves de Moncofa i Nules sn alumnes de l'IES Gilabert de Centelles, assegura l'alcalde de Moncofa, Wences Als Valls. A ms, incideix: ampliem l'oferta d'oci juvenil alhora que s'ofereix a un major nombre de joves.
Cal destacar que estos projectes d'oci alternatiu sn una iniciativa que, a pesar que responen a molts objectius, no tenen com a finalitat enfrontar-se a altres estils d'oci juvenil; promouen, simplement, espais alternatius per al temps lliure dels joves, perqu puguen gaudir de noves maneres de gestionar el seu oci, des d'una perspectiva ms saludable, cooperativa i innovadora.
Escolta directa
Per a la posada en marxa s imprescindible comptar amb un equip promotor d'adolescents - destaquen els regidors de Joventut-, perqu d'esta manera es puguen recollir les inquietuds i les propostes de la joventut dels dos municipis en relaci a l'oferta cultural i d'oci que els interesse: "La idea d'este grup s que els joves tinguen un espai on poder dialogar, participar i implicar-se, i que l'administraci els secunde. El millor s poder programar en funci dels seus interessos". Tots dos han reivindicat la utilitat d'este rgan per a fer efectius els drets de participaci del collectiu juvenil.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana