Moncofa: L´Ajuntament intensifica els tractaments antimosquits i insta la Diputació perquè realitze tractaments aeris


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195048_120832/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/4/195048_120832/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 16-04-2020
L´Ajuntament intensifica els tractaments antimosquits i insta la Diputació perquè realitze tractaments aeris

L'Ajuntament de Moncofa
ha intensificat l’actuació antimosquits en les últimes setmanes per a anticipar-se a la proliferació d'estos insectes que ja s'està produint en les zones rurals i periurbanes del municipi a causa especialment de les condicions meteorològiques. És per això que el consistori ha remés una comunicació a la Diputació de Castelló on l’insta precisament perquè active ja a Moncofa el Pla Provincial de Tractaments contra els Mosquits d'acord amb el que s’estableix en zones rurals i periurbanes.

El regidor d’Agricultura, José María Andrés, ha explicat que “la situació actual a Moncofa ja és preocupant. La plaga és ja una realitat i, si bé és cert que en el nucli urbà està més controlada perquè des de l'Ajuntament estem des de març aplicant tractaments preventius, ens preocupen especialment les zones que envolten al nucli urbà on la situació és pitjor. No podem perdre ni un dia en la lluita contra els mosquits i per això demanem a la Diputació que seguisca els protocols establits en el pla provincial i que inicie ja els tractaments amb els mitjans més apropiats”.

En eixe sentit, el regidor ha incidit en la “necessitat d'activar els mitjans ja. Són grans extensions i amb gran quantitat d'insecte, per la qual cosa es necessiten els mitjans aeris que va presentar la Diputació en el seu dispositiu per a ser eficaços, i esperem que no tarden a començar perquè si no serà massa vesprada”.

Cal assenyalar que segons el Pla Provincial de Mosquits per al Servei de Control de Mosquits i Simúlids en els municipis de la província de Castelló de la Diputació, el municipi de Moncofa és de categoria litoral i correspon monitoratge, tractaments que se han intensificat des del mes de març.
Tots els recursos municipals estan activats per a minimitzar la plaga

L'Ajuntament de Moncofa ha activat des de fa setmanes tots els seus recursos per a anticipar-se a la problemàtica i minimitzar la plaga.
Tant és així que a més dels tractaments preventius realitzats per l'empresa Lokímica, ha habilitat la línia telefònica (964 580 421) i el correu electrònic participa@moncofa.com perquè qualsevol persona que detecte la presència de mosquits en el municipi es pose en contacte amb l'Ajuntament per a optimitzar la seua actuació, ja que posteriorment l'empresa es desplaça fins a eixe punt localitzat i realitza els tractaments corresponents.

“Tenint en compte que la informació i conscienciació de tota la població és crucial en este treball, des de l'Ajuntament hem editat a més unes guies informatives amb consells a tindre en compte per a evitar la proliferació de mosquits”, ha explicat el regidor.

En eixe sentit, l'Ajuntament ha enviat una sèrie de recomanacions específiques a les parcel·les agrícoles que tinguen basses, perquè són un focus de risc per a empitjorar la plaga. “És aconsellable que intensifiquen la cloració de les basses. És per això que en col·laboració amb la Cooperativa de Regs, Ruralmoncofa i Cooperativa Soex2, hem depositat granulat de clor per a l'ús dels propietaris que en sol·liciten, que pot servir tant per a tractament de camp com per a embornals de cases particulars”, ha indicat Andrés.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana