Moncofa: El PSPV-PSOE de MONCOFA insta a l'alcalde del Partit Popular a demanar la compra de les mascaretes FFP2 aconseguides per la Diputaci


 
La Plana al Dia | Moncofa | General | 15-04-2020
 

El Grup Municipal Socialista de l'Ajuntament de Moncofa demana a l'alcalde del PP Wenceslao Als Valls, que es sume a la "pionera" iniciativa de la Diputaci del Canvi per al subministrament de mascaretes homologades FFP2 . La portaveu municipal socialista, Ruth Esteve Peix, explica que l'administraci provincial ha pogut tramitar amb xit la compra de 50.000 mascaretes homologades FFP2, a travs d'una empresa de la provncia que les ha importat des de la Xina. Ara, esta empresa ha traslladat a la instituci provincial que est en condicions de proveir de mascaretes homologades a tots els municipis de la provncia, en un termini aproximat de tres a quatre setmanes.

"Per aix, davant l'oportunitat que t l'Ajuntament de Moncofa oferida per la Diputaci de Castell, i donat el carcter voluntari de la compra, demanem a l'alcalde que formalitze la petici de compra de mascaretes el ms prompte possible, per garantir que arriben a la localitat", apunta Esteve.

A ms, la portaveu municipal socialista qualifica de "inviable tcnicament" la proposta del Partit Popular d'utilitzar la central de compres de la diputaci per a fer esta adquisici, ja que este procs "requereix d'un procs administratiu llarg que es prolongaria un mes, el que va totalment en contra dels temps que ens exigeix la lluita contra esta pandmia, perqu no hi ha temps que perdre".

"El que li demanem al PP s que deixe de criticar a les institucions i, des de la lleialtat institucional, reme en la mateixa direcci perqu esta pandmia noms es ven des de la unitat", afig Esteve.

La Diputaci del Canvi, a l'avantguarda en la gesti del Covid-19
La portaveu municipal socialista Ruth Esteve recorda que l'administraci provincial ha adquirit un total de 80.000 guants, 50.000 mascaretes, 2.000 vestits de protecci, 1.100 ulleres, 1.500 litres de gel desinfectant i 5.000 litres de lleixiu. "Es tracta d'una operaci pionera al nostre pas i que avala que la Diputaci de l'Canvi segueix a l'avantguarda en la gesti davant del Covid-19 ja que ha sigut l'nica del territori espanyol que ha adquirit estes mascaretes, juntament amb altres materials de protecci, per a repartir de forma gratuta als 135 municipis de la provncia i les set mancomunitats existents", conclou Esteve.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana