Moncofa: Moncofa ultima un pla integral de reactivaci per a palliar els greus efectes del Covid-19


 
La Plana al Dia | Moncofa | General | 27-04-2020
 

L'Ajuntament de Moncofa est ultimant un pla integral de reactivaci dirigit a palliar els greus efectes de la crisi del Covid-19 en la societat local i el seu teixit empresarial i laboral. Esta actuaci integral pivotaria entorn de quatre eixos fonamentals: Serveis Socials, ocupaci, ajornament d'impostos i ajudes als autnoms i PIMES amb l'nic objectiu de fer front des de tots els seus mbits a les greus conseqncies econmiques i socials del coronavirus en el municipi.
L'alcalde de Moncofa, Wences Als Valls, indica que no deixarem arrere a cap dels nostres vens, i per aix estem desenvolupant este pla amb un espectre tan ampli. D'una banda, ajudar els ms necessitats, per tamb generar llocs de treball i ajudar al fet que no sen destrusquen perqu creiem que l'ocupaci s la millor ajuda social possible.
Aix, l'Ajuntament est treballant en modificacions pressupostries per a disminuir partides pressupostries, principalment relacionades en festes, i incrementar les d'ajudes socials i ocupaci.
Esta estratgia de reactivaci inclou les ajudes socials als ms vulnerables i desafavorits, incrementant els fons en les partides socials, per tamb una forta inversi en la generaci d'ocupaci per a poder ajudar les persones que en el moment en qu acabe la crisi es troben sense treball.
No obstant aix, el Pla no acaba ac, ja que Als ha fet mfasi en el fet que no sols s'ajudar les persones que hagen perdut el treball sin tamb al fet que els autnoms i PIMES mantinguen la seua activitat perqu s millor evitar la destrucci que centrar-nos noms en la reconstrucci.

Mesures de protecci sanitria
D'altra banda, l'Ajuntament de Moncofa continuar amb la realitzaci de mesures que garantisquen la salut dels seus vens. Cal recordar que el consistori ja ha repartit mascaretes entre els collectius ms vulnerables, comeros i fins i tot 1.100 mscares KN95 entre treballadors de la localitat.
En este sentit continua planificant mesures com el repartiment de mascaretes, gel i desinfectants entre els titulars de llocs del mercat davant la prxima obertura. A ms, cal tindre en compte que l'Ajuntament est a l'espera de les 7.000 mascaretes FFP2 adquirides a travs de la Diputaci per a repartir a tota la poblaci.

Obert a noves propostes
Un dels aspectes que ha destacat l'alcalde en referir-se a esta actuaci integral s que la totalitat del projecte est obert a noves propostes, a donar cobertura a necessitats i implementar accions, amb la finalitat que la localitat recupere el seu dinamisme com ms prompte millor.
Treballem sense descans per a millorar la situaci de les persones i reactivar l'economia local en una situaci tan desfavorable com l'actual, i estem tamb oberts a noves propostes, afirma l'alcalde.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana