Moncofa: L'Ajuntament de Moncofa allargarà les ajudes als autònoms afectats pel covid-19 fins al 31 de juliol


 
La Plana al Dia | Moncofa | General | 01-06-2020
 

• El consistori ha aprovat esta ambiciosa iniciativa per la reactivació econòmica del municipi
• Alós Valls: “Els autònoms són molt importants i estarem amb ells en l’esforç per a reprendre la seua activitat”

L'Ajuntament de Moncofa ajudarà a tots els autònoms afectats pel covid-19 fins al pròxim 31 de juliol. Així, el consistori va aprovar la setmana passada esta iniciativa per la reactivació econòmica del municipi que consisteix en ajudes directes mensuals per diferents quanties en funció de l'afecció de la crisi sanitària.
La proposta va tirar avant amb els vots a favor del Partit Popular, PSOE i Podem, mentre que Compromís va votar en contra amb l’argument que molts autònoms no podran accedir-hi.
D'eixa manera, els autònoms afectats per la crisi sanitària que van continuar la seua activitat podran rebre 250 euros mensuals de l'Ajuntament des de la data en què es va decretar l'estat d'alarma i fins al pròxim 31 de juliol. I els autònoms que hagen hagut de cessar l’activitat rebran una ajuda de 400 euros. Inicialment la subvenció oscil•lava entre 100 i 150 euros però el Grup Podemen va proposar l’increment.
L'alcalde de Moncofa, Wences Alós Valls, ha assegurat que “la prioritat de l'Ajuntament és ajudar els que més ho necessiten i els autònoms són un pilar fonamental per a l'economia de Moncofa. Amb esta iniciativa els estem dient que són molt importants per al nostre poble i que estarem amb ells en l'esforç que estan fent per reprendre la seua activitat”.

Per desgràcia la Generalitat obliga a declarar les ajudes a autònoms dels ajuntaments incompatibles amb les de la Generalitat i l'Estat, per la qual cosa l'equip de govern “va decidir concedir-la fins al 31 de juliol i tant als autònoms que hagen cessat com als que no, sense més condicionants, i d'aquesta forma arribar al màxim nombre de beneficiaris”, assegura l'alcalde, Wences Alós Valls.
Pla integral de reactivació
Cal assenyalar que esta iniciativa forma part del pla integral de reactivació que l'Ajuntament de Moncofa està implementant per a pal•liar els greus efectes de la crisi del covid-19 en la societat local i el seu teixit empresarial i laboral. Una actuació integral que pivota entorn de quatre eixos fonamentals: Serveis Socials, ocupació, ajornament d'impostos i ajudes als autònoms i PIMES, amb l'únic objectiu de fer front des de tots els àmbits a les greus conseqüències econòmiques i socials del coronavirus en el municipi.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana