Moncofa: L'Ajuntament critica al Govern el retard en les obres de defensa del litoral


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197042_122578/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/1/197042_122578/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/1/197042_122578/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/1/197042_122578/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 10-01-2021
L'Ajuntament critica al Govern el retard en les obres de defensa del litoral

L'Ajuntament de Moncofa ha criticat la inacci del Govern a l'hora de garantir les infraestructures del litoral del municipi i que genera greus desperfectes cada vegada que es produeix una tempesta. Aix ha tornat a succeir aquest cap de setmana, amb la tempesta Filomena, que ha provocat nombrosos danys a pesar que el municipi porta reclamant les obres molts anys ja.
L'alcalde de Moncofa, Wences Als Valls, ha assegurat que la tempesta Filomena posa en evidncia la necessitat que Costas actue amb urgncia en tot el litoral del municipi i de la costa sud de Castell, en general. s lamentable que en els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2021 el Govern seguisca sense contemplar una dotaci econmica suficient per a escometre aquesta millora fonamental per a la seguretat dels vens, aix com per a millorar les oportunitats del sector hostaler i comercial del sud de la provncia.
La inacci del Govern Central respecte als projectes de defensa del litoral provoca que, cada pocs mesos, i sempre que hi ha un temporal, es patisquen inundacions i danys, moltes vegades de gravetat. Moncofa s un referent turstic a l'estiu, per a l'hivern el Govern ens condemna a no poder-lo ser tamb i que es puga allargar la temporada alta a causa d'aquesta inacci, la qual cosa perjudica molts xicotets empresaris i autnoms, ha assegurat Als Valls.
La realitat s que aquesta falta d'infraestructures en el litoral s alguna cosa que s'arrossega des de fa una dcada i l'efecte de les tempestes i de l'onatge no sn solament qesti del canvi climtic, sin tamb de la falta d'actuacions del propi Govern central, amb la barrera del port de Borriana, que agreuja els efectes perjudicials cap al sud.
L'alcalde de Moncofa ha explicat que el Govern ha d'actuar ja, sense ms dilacions. I no solament en els projectes que ja estan en redacci, com el del riu cap al sud, que afectaria el *Cam *Cabres, sin tamb traient a licitaci dels projectes que afecten el Grau de Moncofa, que constantment aquesta patint danys i inundacions. En aquests punts existeixen defenses, per amb els anys s'estan desgastant i s'estan demostrant clarament insuficients. El Govern ha d'actuar ja En altres punts, sense espigons, la inacci del govern fa que en alguns punts la mar s'hi haja endinsats ms de 150 metres terra endins, engolint terres de cultiu, camins, lnies elctriques, etc.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana