Moncofa: Als lamenta la 'Desinformaci pandmica' de Conselleria


 
La Plana al Dia | Moncofa | General | 24-01-2021
 

L'alcalde de Moncofa, *Wenceslao Als, ha ems un comunicat en el qual fa referncia a una 'desinformaci pandmica' per part de Conselleria sobre la incidncia de la COVID-19.

El text, textual, s el segent:

"Segons la Web en la qual la Conselleria de *Sanitat informa, o desinforma, sobre la incidncia de la pandmia Moncofa acaba la setmana com un oasi de salut. Aparentment ens trobem en un oasi en el qual la incidncia del *COVID es troba en un dels punts ms baixos des de l'inici d'aquesta, amb una taxa inferior al 100 casos per 100.000 habitants. Deu vegades menys que la vena Nules? Aix sembla.
Al costat de Moncofa, La Vilavella, poblaci a la qual recentment tamb li han tancat el centre de salut els dissabtes al mat, s una altra de les poblacions amb menor incidncia de la Plana Baixa. Casualitats dels nmeros, les dues poblacions que amb governs populars que han patit els tancaments dels seus ambulatoris, segons la web de la Conselleria de Sanitat es troben entre els nivells ms baixos de la comarca.
Per tinguem clar una cosa, Moncofa continua sent un poble, i quan de cada hora que passa t'assabentes de nous positius s impossible que la informaci de la Conselleria, en la qual ens imputa noms 6 casos, siga real. I efectivament, amb una crida, al cap de les hores, ens confirmen que la incidncia real s ms de 6 vegades superior, 37 casos! Un 567 per 100.000, ni ms ni menys una xifra similar a altres poblacions de voltant.
L'nica font d'informaci que tenim els municipis, la mateixa que tenen els ciutadans del carrer, la web de la Conselleria sempre ha tingut retards en la informaci, no obstant aix, ara, amb la multiplicaci de casos sembla ser que s'ha multiplicat aquest desfasament en la informaci. Informaci fonamental per a la lluita contra la pandmia.
La Conselleria es troba sobrepassada, per ja no en l'mbit purament sanitari, on ha sigut incapa de reforar de forma adequada l'atenci sanitria (tan difcil s acudir a la collaboraci publique privada?) sin tamb en l'atenci administrativa i en la transmissi de la informaci.
Moncofa, i estic segur que succeeix en molts ms llocs, multiplica per 6 els casos que apareixen en la Web, perqu serveix llavors la informaci que apareix en la web? Per a res. S'ha de modificar el sistema d'informaci perqu tenim clar que s'aquesta subministrant una informaci falsa i desfasada, s'ha de buscar un sistema molt ms gil, que, encara que poguera ser una cosa inexacta, no crec que arribara als exagerats nivells actuals.
La informaci s poder, per en aquests moments no estem rebent informaci, sin desinformaci i amb el sistema actual, en aix, tamb ens est guanyant el *COVID 19".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana