Moncofa: LAjuntament ajudar amb 1.000 cada comer i negoci que haja de tancar per la crisi del coronavirus


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197159_122673/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 23-01-2021
LAjuntament ajudar amb 1.000  cada comer i negoci que haja de tancar per la crisi del coronavirus

L'Ajuntament de Moncofa ha decidit llanar una ajuda de 1.000 euros directes per a tots aquells comeros o negocis que es vegen obligats a tancar a Moncofa i de 300 euros a tots els que vegen reduda la seua activitat. L'equip de govern que dirigeix Wences Als Valls aprovar esta lnia de subvencions desprs de l'anunci de la Generalitat de tancar tots els negocis vinculats a l'hostaleria i de reduir els horaris per a molts altres comeros per culpa del rebrot de la pandmia del coronavirus.
Wences Als Valls, alcalde de Moncofa, ha fet este anunci per a tractar d'ajudar els autnoms i xicotets empresaris del poble que tan malament ho estan passant per esta crisi i que ara s'han vist colpejats de nou, en molts casos obligant-los a tancar els negocis de manera temporal.
Esta lnia d'ajudes tindr com a base una modificaci pressupostria que es portar al Ple de la setmana que ve i que procedeix de l'amortitzaci de prstecs a llarg termini grcies a la bona gesti de l'equip de govern estos ltims cinc anys. El deute zero ens permet estar al costat dels autnoms i xicotets empresaris que pitjor ho estan passant de la nostra localitat. Aix se sumaria a les altres ajudes per a autnoms que vam traure l'any passat. Tractem d'estar al costat de la gent que s'est veient ms perjudicada per la crisi al nostre poble, ha explicat Als Valls.
L'Ajuntament de Moncofa ha pogut impulsar estes noves ajudes de manera urgent grcies a disposar de marge de maniobra econmica en eliminar tot el deute a llarg termini que tenia amb les entitats financeres i que ara li permet disposar de 130.000 euros per a ajudar les persones i xicotets empresaris ms necessitats del municipi.
Cal tindre en compte que esta seria la segona lnia d'ajudes directes per a autnoms que aprova l'equip de govern de Moncofa. La primera es va traure en 2020 i se n'han resultat dos lots de sollicituds. En el primer, un total de 10.056,44 euros i en breu est prevista una altra resoluci favorable de 16.322,56 euros ms, arribant ja a 25 autnoms locals.
Prioritat per a comer i restauraci en els pressupostos de 2021
Cal recordar que l'alcalde de Moncofa, Wences Als Valls, est treballant per a portar a aprovaci els pressupostos de 2021, en els quals tindran prioritat el comer i l'hostaleria. L'objectiu de l'equip de govern s ajudar els vens que treballen en estos sectors a afrontar els greus efectes que est tenint la crisi sanitria en estos dos mbits especialment.
Els tcnics de l'Ajuntament han definit recentment ja els ingressos dels quals disposar per a 2021, per la qual cosa l'equip de govern que dirigeix Wences Als Valls est treballant tant internament com amb empresaris i emprenedors del comer i l'hostaleria amb l'objectiu de destinar el major pressupost possible a estos incentius, aix com a aconseguir que siguen el ms eficaos possible.
L'alcalde de Moncofa, Wences Als Valls, ha assegurat que en esta crisi econmica provocada per la pandmia del coronavirus volem ajudar en molts fronts, per en este municipi s fonamental prendre mesures que ajuden a reactivar tot el teixit productiu vinculat al turisme, que s el que ms ocupaci aporta.
Als Valls i el seu equip de govern estan pendents de les mesures que t previst impulsar la Generalitat, algunes en collaboraci amb diputacions i ajuntaments, a les quals tamb s'adherir.
Cal assenyalar que esta iniciativa va formar part del Pla Integral de Reactivaci que l'Ajuntament de Moncofa va implementar per a palliar els greus efectes de la crisi del cvid-19 en la societat local i el seu teixit empresarial i laboral. Una actuaci integral que va pivotar entorn de quatre eixos fonamentals: Serveis Socials, ocupaci, ajornament d'impostos i ajudes als autnoms i PIMES, amb l'nic objectiu de fer front des de tots els mbits a les greus conseqncies econmiques i socials del coronavirus en el municipi.
Inversi de 200.000 euros en empreses locals
L'Ajuntament de Moncofa va destinar en 2020 fins a 200.000 euros a empreses locals desprs de l'estat d'alarma per als diferents treballs que ha fet en el municipi. L'equip de govern que dirigeix Wences Als Valls ha volgut ser especialment sensible a l'hora de comptar amb les petites empreses del municipi en esta fase de desescalada.
Tamb cal recordar que recentment l'Ajuntament de Moncofa ha obtingut ja oficialment un taller d'ocupaci que servir perqu 25 vens del municipi puguen accedir a un lloc de treball durant un any.
D'altra banda, tamb s'ha aconseguit traure a contractaci dos llocs de treball per a persones que hagen quedat sense ocupaci com a conseqncia de la crisi del cvid. Es tracta d'ocupacions d'un any de duraci, dins del programa Ecovid de la Generalitat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana