Moncofa: LAjuntament de Moncofa adaptar contenidors com a refugis per a gats per a garantir el control i la neteja


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197198_122704/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/1/197198_122704/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 27-01-2021
LAjuntament de Moncofa adaptar contenidors com a refugis per a gats per a garantir el control i la neteja

L'Ajuntament de Moncofa adaptar contenidors de reciclatge de vidre com a refugis per a gats amb l'objectiu de controlar les colnies de felins que hi ha en el municipi i mantindre nets els seus entorns. Est acci s'emmarca dins del Projecte CER, que s el que ha activat l'equip de govern per a controlar les colnies felines.
Esta acci s'est duent a terme de la m de l'associaci local, que s Gats sense sostre, i que s'encarrega de recollir els gats abandonats, portar-los al veterinari, esterilitzar-los i desparasitar-los, mentre que l'Ajuntament de Moncofa s el que assumeix totes les despeses. A ms, l'associaci tamb s'encarrega de buscar cases d'acolliment o que els adopten.
M Carmen Ferri, regidora de Sanitat de l'Ajuntament de Moncofa, ha explicat que reciclarem ara els contenidors de vidre antics per a transformar-los en refugis per als gats. De moment ja s'ha construt el primer i s'ha installat en una de les colnies de gats que ja tenen controlada el consistori i l'associaci. Una vegada que es tinguen controlades i esterilitzades totes les colnies, s'aniran collocant ms contenidors perqu es puguen refugiar els gats. De moment hi ha unes 15 colnies localitzades entre el poble i la platja, de les quals ja hi ha quatre controlades completament i la resta estan en procs.
D'altra banda, l'Ajuntament de Moncofa tamb preparar per als membres de l'associaci uns carnets d'alimentadors, ja que sn les associacions les que estan autoritzades oficialment per a donar menjar als gats. Cal tindre en compte que donar menjar als animals restes de menjar de casa est prohibit, noms se'ls pot alimentar amb pinso i aigua.
Estos contenidors tenen una porta perqu se'ls puga posar el menjar dins, la qual cosa ajuda al fet que s'acostumen a utilitzar-los. Els membres de l'associaci Gats sense sostre, tindran les claus dels contenidors per a posar el menjar dins i evitar aix la brutcia als carrers i, intentar en la mesura que siga possible, que les persones autoritzades per l'Ajuntament siguen les niques que puguen alimentar les colnies controlades. Eixa s la manera de garantir que s'alimenta els gats de manera adequada, de manera legal i assegurant-nos en la mesura que siga possible que les colnies estan controlades i que les zones on estan romanguen netes.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana