Moncofa: Comproms demana ms ajudes per als autnoms de Moncofa


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/1/197219_122719/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 28-01-2021
Comproms demana ms ajudes per als autnoms de Moncofa

El prxim dijous dia 28 es celebrar el ple ordinari de gener on Comproms per Moncofa portar la proposta de subvencionar les despeses fixes dels autnoms i xicotetes empreses locals fins a 750. En paraules del seu portaveu a lAjuntament, Ral Borrs volem que es destinen 300.000 euros dels pressupost de 2021 per a la reactivaci econmica dels sectors que ms han patit i estan patint el confinament, les restriccions a la mobilitat i les reduccions dhorari i tancaments. Estos diners estan pensats perqu arriben fins a 400 autnoms per a poder subvencionar despeses habituals, i les extraordinries per motius sanitaris, per a poder tornar a obrir la persiana. A ms, el regidor valencianista ha criticat que les ajudes tretes fins ara per lequip de govern sols han arribat a 9 persones desprs de huit mesos des de la seua aprovaci. Ja els vam avisar que passaria, i encara que arribar a algunes persones ms, sn uns resultats decebedors. Tanmateix, Borrs advertia que la inclusi dels 300.000 al pressupost de 2021 i fer daquest un document per a reactivaci econmica de la gent del poble mitjanant lajuda que estem proposant i daltres que es puguen implementar ser imprescindible perqu des de Comproms es plantege recolzar el Pressupost Municipal denguany.
Per altra banda, la coalici valencianista tamb presentar una proposta perqu el personal docent i no docent en horari escolar siga considerat prioritari en la segona fase de vacunaci contra la COVID-19. En este punt Borrs manifestava que en la primera fase sest vacunant els sanitaris i les persones ms majors i dependents. Desprs caldr assegurar el dret a leducaci dels joves i poder mantindre obertes les escoles, i aix passa per tindre el seu personal docent i no docent lliure del coronavirus, ja que estan lluitant en primera fila amb grups de xiquets als que estan educant-los a conviure en societat en temps de pandmia.
Finalment, el Grup Comproms ha impulsat dues Declaracions Institucionals que finalment seran recolzades per la totalitat de la Corporaci Municipal. Borrs explicava al respecte que la primera insta al Consell Valenci a crear un Casa de Parts en lHospital la Plana que referme la posici de lhospital de referncia de Moncofa com a referent i pioner en la humanitzaci de parts en el territori valenci com ja ve sent els ltims anys amb nombrosos reconeixements. La segona declaraci, impulsada conjuntament amb Podem, promour ladhesi de Moncofa a la Xarxa de Ciutats Lliures de la Tracta de Dones, Xiquets i Xiquetes destinades a la Prostituci, aix com la exigncia al Govern Central perqu establisca de forma urgent una normativa que penalitze els homes que compren dones amb finalitats de comer sexual.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana