Moncofa: L'Ajuntament de Moncofa habilita un hivernacle per a facilitar l'accs a nous tallers d's de Jardineria


 
La Plana al Dia | Moncofa | General | 04-02-2021
 

L'Ajuntament de Moncofa ha construt unes noves installacions per a millorar els serveis que presta als seus vens en matria d'ocupaci. Aix, ha construt un hivernacle de 25 metres quadrats, amb una zona de *sombraje d'altres 25 metres quadrats, que t previst homologar perqu forme part de l'aula de Jardineria.
El regidor de Recursos Humans i Ocupaci, Jos Mara Andrs, ha destacat que en tindre aquestes noves installacions homologades dins de l'aula prctica de Jardineria, obtenim un nivell 1 de professionalitat. Ja tenem els nivells 2 i 3, per la qual cosa completar aquest cicle t diversos avantatges. La primera s que podem obtindre itineraris complets de formaci, nivell 1-2 o nivell 1-2-3, i l'altre avantatge s que en obtindre el nivell 1 s'exigeix un nivell mnim d'estudis, per la qual cosa estaria obert a un major nombre de vens de Moncofa que puguen estar en situaci de desocupaci i vulnerable, amb un nivell d'estudis bsics.
Aquests sumat a l'ISO de qualitat per a la formaci a l'Ajuntament de Moncofa, que ens han auditat i passem ja l'any passat, ens permet tindre ms possibilitats a l'hora d'obtindre tallers d'ocupaci i aix poder beneficiar a ms vens del municipi, ha assegurat Jos M Andrs. Aquesta lnia de gesti s la que porta l'equip de Govern des de fa ja ms de cinc anys, de facilitar oportunitats d'ocupaci als vens de Moncofa.
25 llocs de treball grcies a l'ltim taller d's de 2020
Cal recordar que, a la fi de 2020, l'Ajuntament de Moncofa va obtindre un taller d'ocupaci que est sent d'utilitat perqu 25 vens del municipi accedisquen a un lloc de treball durant un any. Aquest s el sis taller d'ocupaci que ha aconseguit l'equip de Govern que presideix *Wences Als Valls des que va accedir a l'alcaldia, i que en total ha servit perqu 130 persones desocupades hagen aconseguit treball al poble.
En aquest cas, l'Ajuntament de Moncofa havia sollicitat un taller d's de dos mduls. Un s el de jardineria, que ajudar a continuar millorant les zones verdes del municipi, especialment una annexa al riu que comunica amb la sendera blava. L'altre s el mdul d'obra de paleta, que servir per a continuar remodelant les voreres del municipi i fent-les accessibles, ja que durant anys no van tindre cap mena de manteniment.
El regidor de Recursos Humans i Ocupaci ha destacat que hem obtingut el sis taller d'Ocupaci des que tenim responsabilitats de Govern. Anteriorment mai s'havien demanat, per des que *Wences Als Valls va accedir a l'alcaldia, al costat de l'equip de Govern, va apostar per aquesta mena d'iniciatives ocupacionals, ja que aporten una formaci per a donar eixida al mercat laboral, tamb treball remunerat durant un any i, a ms, les obres que fan aquestes persones sn beneficioses per al poble.
Ja sn 130 vens els que tindran ocupaci grcies a aquests tallers
En total, s'est donant treball a 25 persones de ms de 25 anys amb aquest mdul, per si tenim en compte els sis que ja ha aconseguit l'actual equip de Govern, haur aconseguit treball per a 130 persones des de 2015. El treball ben fet de l'Ajuntament li ha suposat disposar d'una subvenci de mig mili d'euros i l'aportaci addicional del municipi ser de 40.000 euros, amb l'objectiu de poder fer aquestes obres d'inters per als vens de Moncofa, ha destacat Jos Mara Andrs.
Cal tindre en compte que sn 30 els llocs de treball que va promoure l'Ajuntament de Moncofa en el final de 2020, ja que al costat del taller d'ocupaci, tamb va contractar tres persones durant sis mesos a travs del programa *EMCORP, finanat per la Generalitat Valenciana, dirigit a les persones majors de 30 anys.
D'altra banda, tamb s'ha aconseguit traure a contractaci dos llocs de treball per a persones que hagen quedat sense ocupaci a conseqncia de la crisi del *Covid. Es tracta d'ocupacions d'un any de duraci, dins del programa *Ecovid de la Generalitat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana