Moncofa: Comproms qualifica dinsuficient lajuda del PP als autnoms i comeros locals de Moncofa


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197313_122801/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 08-02-2021
Comproms qualifica dinsuficient lajuda del PP als autnoms i comeros locals de Moncofa

En el transcurs del ple ordinari de gener es va aprovar lajuda presentada pel PP destinada als autnoms obligats a tancar i comeros amb horari redut segons la nova normativa COVID-19 de la Generalitat Valenciana. Tanmateix, es va rebutjar la moci presentada per Comproms que proposava 750 per a cadascun dels autnoms de Moncofa fins a arribar als 300.000 euros daportaci del pressupost municipal de 2021.
Aix doncs, el portaveu de la coalici valencianista a lAjuntament de Moncofa feia una valoraci poc favorable del succet i afirmava que davant del fracs de la primera ajuda als autnoms proposada pel PP i la situaci actual provocada per la pandmia calia una aposta ferma dajudes per a la reactivaci econmica dels nostres comeros i autnoms en general tan castigats econmicament. Per contra, el PP tenint un supervit pressupostari altssim per no poder executar les partides de lany 2020 a conseqncia del COVID-19 que passar llargament dun mili deuros no aportar ni 190.000 euros, sent optimistes, en ajudar a la reactivaci econmica dautnoms, pimes i microempreses entre totes les ajudes mampreses en 2020 i 2021.
Borrs, a ms, emfatitzava en el fet que si el PP hagus volgut, podrien haver negociat amb la resta de partits una ajuda ms generalitzada i apropiada a les necessitats actuals com li proposava Comproms. De fet, ens va portar la seua proposta per via urgent i fent-nos votar amb informes en contra del secretari per saltar-se tots els procediments legals de les subvencions i alant reparos suspensius dIntervenci.
Finalment, el regidor de Comproms criticava que es tracta sens dubte dego poltic i de tenir les prioritats apartades de les necessitats de les persones. Ara s, van a posar 500.000 euros en obres i en fer coses que vesteixen ms en un any on toca estar al costat de la gent i buscar la reactivaci econmica.
Per altra banda, va ser aprovada en minoria al passat ple de gener amb els vots de Comproms i PSPV i les abstencions de PP i Podem la moci del Grup Comproms sobre la vacunaci prioritria dins del grup 2 del personal docent i no docent dels centres educatius. Sobre aquest punt, Ral Borrs manifestava que el dret a leducaci dels xiquets, la protecci dels alumnes dun possible contagi pels adults treballadors del centre, previndre la desigualtat provocada per leducaci telemtica i mantindre la possibilitat de conciliaci familiar i que el sistema laboral i econmic sen vinga avall sn motius suficients per aprovar esta moci. Una llstima que alguns quan assenyales la Lluna sols es fixen en el dit.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana