Moncofa: Als sollicita propostes a l'oposici per a incorporar als pressupostos


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/2/197381_122853/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 14-02-2021
Als sollicita propostes a l'oposici per a incorporar als pressupostos

L'alcalde de Moncofa ha sollicitat a l'oposici que li trasllade les propostes que consideren necessries per a incorporar als pressupostos de 2021. *Wences Als Valls mant el seu tarann dialogant d'aquestes legislatures i la seua voluntat s incorporar aquelles mesures que tots els grups consideren ms necessries per a acabar de completar els comptes d'enguany, per als quals disposa de 105.000 euros pendents d'assignaci.
*Wences Als ha fet aquesta petici desprs d'incorporar a l'esborrany de comptes partits extraordinaris per un valor de 350.000 euros encaminades directament a combatre els efectes de la pandmia del coronavirus, tant a nivell de seguretat sanitria dels vens, com per a dinamitzar l'economia, l'ocupaci i ajudar als autnoms i xicotets empresaris que pitjor l'estan passant.
L'alcalde de Moncofa ha explicat que vull que tots els grups poltics de l'Ajuntament puguen contribuir a fer els millors comptes per a ajudar als vens del poble en un any tan difcil com aquest. M'agradaria disposar de ms diners, per les mesures extraordinries per a combatre els efectes de la pandmia deixen un marge ajustat.
Aix, part de la despesa ha disminut nombroses partides relacionades amb festes, festejos taurins, actuacions, activitats, cursos i altres respecte a l'any passat, la qual cosa sumat a l'estalvi per no tindre amortitzaci de deute ni interessos, li ha perms a l'Ajuntament reflectir 350.000 euros relacionats amb mesures per a palliar els efectes de la *Covid.
Bateria de mesures per a combatre els efectes del coronavirus
D'aquestes mesures, algunes han sigut aprovades en el Ple de gener, com sn els 130.000 euros de les subvencions per a autnoms que han hagut de tancar els seus negocis o han redut la seua activitat, els 20.000 per als sortejos amb l'objectiu de dinamitzar el comer de Moncofa, 40.000 euros per a adquirir *EPI's *Covid per a treballadors municipals i comerciants, l'increment de la partida de Serveis Socials en 20.000 euros, altres 34.000 euros per a reforar els serveis de neteja per a previndre el contagi del virus en llocs pblics, altres 100.000 euros afegits a la contractaci de persones desocupades.
Una vegada assumit aquest comproms extraordinari, l'alcalde, *Wences Als Valls, confia que tots els partits del plenari aporten suggeriments que siguen molt positives per a concretar en qu s'invertiran els 105.000 euros actualment t disponibles l'Ajuntament per a 2021. No obstant aix, l'alcalde s conscient que segurament far falta reforar les mesures socials i econmiques si es continua agreujant la crisi provocada per l'expansi del virus i es continuen prorrogant les mesures de confinament, com va anunciar ahir la Generalitat.
Cal recordar que la mesura estrela va ser aprovada en el Ple, que s una segona lnia d'ajudes autnoms que en aquest cas permetr pagar 1.000 euros directes per a tots aquells comeros o negocis que vagen a veure's obligats a tancar a Moncofa i de 300 euros a tots els que vegen reduda horari pel decret de la Generalitat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana