Moncofa: Moncofa acorda per unanimitat el nom dEnric Valor pel carrer del futur IES Palafangues


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198159_123513/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2021/6/198159_123513/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 14-06-2021
Moncofa acorda per unanimitat el nom dEnric Valor pel carrer del futur IES Palafangues

Va ser al darrer ple ordinari de maig on Comproms per Moncofa va proposar dedicar-li a Enric Valor un carrer del municipi, aix com fer la petici a la Generalitat Valenciana de lAlta Distinci de la GVA a ttol pstum per a lescriptor de Castalla.
El portaveu de la coalici valencianista Ral Borrs va ser lencarregat de posar-li veu a la proposta es tractava de tindre un carrer en Moncofa dedicat a este illustre escriptor i lingista valenci que tant ha fet per la nostra llengua. El carrer del futur Institut dEnsenyament Secundari arreplegava totes les caracterstiques per a ser un lloc de consens entre els diferents partits de la Corporaci Municipal al ser un carrer sense cap edifici encara i que a ms albergar el centre educatiu ms important mai construt al poble. La veritat s que ha estat un orgull personal defensar esta proposta, i ms veient que tots els partits li han donat suport.
A ms, i a diferncia del que ha passat a les Corts Valencianes, a Moncofa va existir unanimitat per demanar lAlta Distinci de la Generalitat Valenciana per a Enric Valor. El regidor de Comproms ho valorava positivament afirmant que al nostre Ajuntament hem mirat els mrits, el que ens uneix ms del que ens separa ideolgicament. Com a valencians que som tots els regidors i regidores hem estat dacord en que un escriptor nomenat Honoris Causa per quatre universitats valencianes, que ha escrit llibres com La Flexi Verbal que tots hem estudiat en les escoles, que ha arreplegat i escrit Les Rondalles Valencianes o que ha estat un ferm defensor de la llengua valenciana i dels valors democrtics al llarg de la dictadura es mereix molt lAlta Distinci de la Generalitat.
Per ltim, Borrs assegurava que continuarem fent propostes en positiu, defensat sempre la cultura valenciana i treballant per linters general i el benestar dels vens i venes de Moncofa.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana