Moncofa: Moncofa celebra la II Fira d'adopci


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/7/198399_123724/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 23-07-2021
Moncofa celebra la II Fira d'adopci

Les associacions locals Gossos sense sostre i Gats sense sostre, organitzen els dies 24 i 25 de juliol, amb la collaboraci de l'Ajuntament de Moncofa, la II FIRA DE L'ADOPCI. La primera edici es va celebrar l'any passat 2019, dins de la programaci de les festes de Sant Antoni i en aquesta ocasi sn les festes de Santa Mara Magdalena l'escenari triat per a la seua celebraci.
A ms de reunir 15 protectores de la Comunitat Valenciana, seran dos dies en qu s'oferir a tots els visitants nombroses activitats, entre elles cal destacar les desfilades de gossos en adopci, classes d'iniciaci a l'ensinistrament can o les actuacions de l'escola de ball Marina Lluna, els tambors i bombos de Moncofa o l'espectacle de mgia La mgia de claus.
Segons la presidenta de *Gossos *sense *sostre, *Rosana Ibaez: La II fira d'adopci s un aparador per a donar a conixer els gossos en adopci que tenim les protectores, l'aband de mascotes continua sent un problema molt gran en la nostra societat, sense anar ms lluny, l'any passat en la nostra localitat es van recollir 35 gossos abandonats, la majoria d'ells sense xip.
A ms, la presidenta de *Gats *sense *sostre, *Veronica *Ramirez destaca qu, A Moncofa tenim implantat des de fa 2 anys el projecte *CER, finanat per l'Ajuntament, dins del qual ja hem donat en adopci a ms de 150 gats i hem realitzat ms de 50 esterilitzacions en les colnies controlades que tenim en la poblaci. Sn molts els gats abandonats i moltes despeses veterinries per a tirar-los avant, per aix necessitem l'ajuda i collaboraci de les persones per a seguir avant en la nostra labor fins a arribar a controlar totes les colnies.
Des de l'Ajuntament, la regidora de l'rea, M Carmen Ferri: Tenim una gran sort de tindre a aquestes dues associacions en la poblaci i agram pblicament la gran faena que fan amb els animals abandonats, aquesta fira servir per a intentar conscienciar a la gent que l'aband animal continua sent molt elevat i que s'incrementa, sobretot, en els mesos finals de l'estiu. Des de l'Ajuntament i al costat de *Gossos *sense *sostre i *Gats *sense *sostre, seguirem amb campanyes de conscienciaci de tinena de mascotes, com pot ser la identificaci mitjanant xip en els cans, el censat dels animals o la castraci en els gats per a aix evitar que es multiplique la poblaci felina en la nostra localitat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana