Moncofa: El PPCS reivindica en Moncofa la modificaci de la Llei de Costes per a protegir als vens


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/8/198558_123857/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 12-08-2021
El PPCS reivindica en Moncofa la modificaci de la Llei de Costes per a protegir als vens

La proposta de modificaci de la Llei de Costas que el PP de Castell ha registrat al Senat amb l'objectiu de protegir i preservar la singularitat dels poblats martims ha sigut compartida aquesta setmana amb els vens de Moncofa que tamb reclamen l'empara legal que preserve les seues propietats.
L'encarregat d'exposar la iniciativa ha sigut el senador del PPCS Vicente Martnez Mus, qui s'ha reunit a la platja de Moncofa amb afectats per la Llei de Costas en una trobada al qual ha assistit l'alcalde de Moncofa, Wenceslao Als, el primer tinent d'alcalde, Jos Mara Andrs, aix com el sotssecretari de Desenvolupament Sostenible del PPCS, Vicente Tejedo.
L'objectiu que ens hem marcat s blindar la costa perqu el litoral siga objecte d'inversi en protecci, no de malgaste en enderrocaments. I per a aix, explica Vicente Martnez Mus, s necessari un acord a nivell estatal que modifique el marc legal vigent per a frenar atacs sense sentit contra el patrimoni que atresora la costa.
La iniciativa de modificaci de la Llei de Costas permetria protegir els nuclis urbans amb especials valors culturals, histrics o etnolgics. I entenem que les cases de Torre La Sal, Nules, Moncofa o Xilxes sn part de la nostra cultura, la nostra histria i el nostre paisatge. I per aix volem protegir-les.
Registrada el juliol passat al Senat, la proposta del PP busca el suport de totes les formacions poltiques. Aquest ha de ser un gran pacte per la protecci del litoral, perqu el que ens reclamen els vens, com ahir vam tornar a escoltar pels carrers de Castell amb la protesta dels vens de Torre la Sal, s que defensem el patrimoni en lloc de derrocar-lo.
I amb aqueix repte, esperem que el PSOE moga fitxa i recolze la iniciativa per a evitar la croada contra el patrimoni costaner que ha obert el Govern de Pedro Snchez i a les quals des del PPCS ens oposem rotundament. La nostra defensa est amb els vens, de la seua m, i amb la m tendida cap a la resta de partits poltics, proposem un gran acord en defensa de la singularitat de la nostra costa, la protecci del litoral i el respecte a una arquitectura tradicional que hui, grcies als vens, s'ha preservat.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana