Moncofa: Moncofa alerta que la falta d'espigons llastra el sector turstic en el municipi


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/8/198613_123906/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Moncofa | General | 17-08-2021
Moncofa alerta que la falta d'espigons llastra el sector turstic en el municipi

L'alcalde de Moncofa defensa la urgent necessitat que el Govern faa d'una vegada les obres dels espigons a les platges del poble per a protegir el patrimoni natural i arquitectnic, per tamb per a poder donar un impuls a les oportunitats de futur del sector turstic del municipi.

El problema consisteix en el fet que la deterioraci del litoral de Moncofa genera incertesa en els inversors potencials i llastra l'arribada de turistes ms enll dels tradicionals mesos de l'estiu, mentre que altres municipis que no pateixen el mal cclic dels temporals poden allargar la temporada turstica fora dels mesos de juliol i agost.

Malgrat tot aix Moncofa s un referent turstic ja que ha sabut explotar el model de turisme familiar oferint una mar d'activitats a tots els seus visitants, recolzat en una mplia oferta d'apartaments per a segona residncia, apartaments turstics i dos cmpings de 4 estreles que tamb sn un referent a la provncia.

Wences Als Valls, alcalde de Moncofa, ha lamentat que des que Costes va derrocar els dos Hostals, Marmit i Chavarro, no tenim hotels i la inversi privada no es decideix perqu noms tenim una platja tres mesos a l'any per la falta d'una defensa del litoral adequada. A l'Ajuntament de Moncofa estem fent un intens treball que ens ha perms tindre quatre banderes blaves i volem optar a la cinquena, amb el que serem el poble amb ms banderes blaves juntament amb Benicssim.

Per aqueix motiu, Wences Als Valls est mantenint reunions amb tota mena de collectius del poble para de reivindicar conjuntament unes obres que es porten retardant ja ms de 10 anys i que sn fonamentals per a poder, tamb, oferir millors oportunitats de futur, als autnoms i xicotets empresaris del municipi, a ms d'atraure inversi al poble.

En aquesta lnia, ha sumat ja el suport de les associacions que engloben als vens de la platja de cara a les mobilitzacions anunciades per a reclamar al Govern l'inici de les obres per a protegir el litoral del poble, es fet ja han anunciat el suport les tres associacions locals: la Associaci de Vens del Cami Cabres, la de Vens del sector C i la de l'Associaci Platja de Moncofa.

Wences Als Valls, ha explicat que les associacions de vens de Moncofa recolzen les mobilitzacions a favor dels espigons perqu s un greu problema que els perjudica a tots ells. Les obres sn ineludibles perqu la deterioraci de la nostra costa, del nostre entorn natural i del nostre patrimoni histric sn evidents i, cada dia que passa sense que el Govern escometa aquestes infraestructures, el mal ser major i correm el risc que el mal puga arribar a ser irreparable.

Reunions amb collectius i partits poltics
L'alcalde, que tamb ha estat en contacte amb les diferents formacions poltiques, mantindr una reuni conjunta amb partits poltics i associacions per a anar tots de la m en aquesta justa reivindicaci. Vull reunir-me i dialogar amb tots perqu els vens del poble no entendrien que no estigurem al seu costat tots els partits.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana